Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2012

Het smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels wordt voor de 4de keer gehouden in Groesbeek, op Hemelvaartsdag 17 mei is het zover.

Op diverse locaties in het centrum treden van 13.00 tot 17.00 uur 14 smartlappenkoren en enkele andere muzikanten op. De koren komen uit alle kanten van ons land; van Doornenburg tot Venlo en van Maassluis tot Achterveld. Gezamenlijk zijn dat zo’n 600 mensen die zingen en muziek maken.

Deuren en terrassen van onderstaande bedrijven staan open voor de koren: Café Bar De Comm, Café Hans en Grietje, Café ut Huu-ske, Cultureel Centrum De Mallemolen, OJC Maddogs, Cafetaria Domino, grill en eetbar dikkemik, Muziek Café Jamm-inn, Croissanterie Le Monde, IJssalon Passione, De Heeren van Groesbeek en op het marktplein Café Hopmans. Ook na 17.00 uur is er livemuziek in verschillende horecagelegenheden.

Menvereniging de Grenslandmenners, organiseert de 25e Grenslandtocht; een koetsentocht van ca. 30 kilometer door het mooie heuvelachtige en bosrijke grensgebied rond Groesbeek. Om 15.00u verzamelen zo’n 50 koetsen zich op het marktplein.

De ondernemers van Winkeliersvereniging Groesbeek openen hun deuren van 12.00 tot 17.00 u. Er zijn voor de kinderen attracties op de Pannenstraat, Kerkstraat en op het Dorpsplein.

Tegelijkertijd is er deze dag ook nog van 10.00 tot 16.00 uur de Zuidmolenbraderie. De oergezellige en afwisselende braderie, rondom een authentieke draaimolen bij de Zuidmolen, doorlopend naar het centrum trekt al jarenlang vele mensen naar Groesbeek.

Kortom reden genoeg voor jong en oud om deze dag naar het centrum van Groesbeek te komen. Voor meer info over het smartlappenfestival en de overige activiteiten, kijk op www.tranendaltussendeheuvels.nl.

Foto’s van vorig jaarTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2012

Reageren is niet toegestaan.