Relatief rustige jaarwisseling in MUG gemeenten

Net als vorig jaar hoefde de brandweer van de korpsen Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG), op oudjaarsnacht niet uit te rukken voor grote incidenten.

De Groesbeekse brandweer moest, samen met brandweer Ubbergen, overdag wel uitrukken. 112Groesbeek.nl maakte melding van een brand bij Pluryn (foto). Het bakken van oliebollen aldaar zorgde voor een korte, hevige brand. Nog voor middernacht, omstreeks 19:45 uur, moest de Groesbeekse brandweer opnieuw uitrukken. Een onbekend aantal personen vond het nodig een Humana Box in brand te steken (foto).

Er werd wel veel vuurwerk afgestoken, waaronder veel siervuurwerk. In Groesbeek waren er vanaf 10:00 uur de gehele dag door stevige knallen te horen. In Beek is rond 02:00 uur op oudjaarsnacht een 67-jarige inwoner van het dorp aangehouden. Hij gaf aan een wapen te bezitten en dit gebruikt te hebben. Na onderzoek is de melder in zijn woning aangehouden; hij deed de valse melding in verband met de overlast die hij ondervond van het vuurwerk. In zijn woning is geen wapen aangetroffen.

Verder zijn er geen meldingen van de politie bekend. In de gehele regio Gelderland-Zuid is de politie het jaar van start gegaan met 37 aanhoudingen, meer dan in voorgaande jaren.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Relatief rustige jaarwisseling in MUG gemeenten

Reageren is niet toegestaan.