Qigong in Groesbeek, gratis proefles

Op 11 januari 2012 start weer een nieuwe serie van 12 wekelijkse Qigong-lessen in Bredeweg. Op die dag is het tevens mogelijk een gratis proefles te volgen. In september 2011 ging de eerste cursus Qigong (spreek uit: tsjie koeng) in Groesbeek van start en dat bleek een schot in de roos.

Qigong bestaat uit bewegingsoefeningen en vormt een belangrijke tak van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), naast acupunctuur, kruiden en tuina. Qigong is ongeveer 3000 jaar geleden ontstaan in China. Er bestaan duizenden oefeningen en vele vormen. Sommige oefeningen zijn bedoeld om je algehele gezondheid op peil te brengen en te houden. Andere kunnen heel gericht ingezet worden bij bepaalde problemen, bijv. spijsverteringsproblemen, nek-, rug- of schouderklachten, overgangsklachten, hoofdpijn, slaapproblemen. De oefeningen werken heel ontspannend. Bovendien krijg je er heel veel energie van. Via Qigong kun je zelf invloed uitoefenen op je gezondheid en welbevinden.

Daarom groeit ook in het Westen de belangstelling voor Qigong. In Duitsland bijvoorbeeld is het al jaren een onderdeel van preventiemaatregelen van de ziektekostenverzekeraars. Ook wordt Qigong in veel Kurorten aangeboden, bijv. bij chronische klachten of de behandeling van kanker.

In de wekelijkse lessen wordt een combinatie van verschillende soorten Qigong aangeboden. Aan bod komen o.a. oefeningen uit de Medische Qigong, Stil Qigong en Vijf Elementen-vormen. Het geheel wordt aangevuld met zelfmassage van meridiaanpunten. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. De oefeningen zijn onder goede begeleiding over het algemeen gemakkelijk te leren en goed in te passen in het dagelijks leven. Het zijn zachte oefeningen, die je heel rustig en geconcentreerd doet.

De cursus vindt plaats in De Sleutel, Bredeweg 71, 6562 DC Groesbeek op woensdagavond van 18:30 tot 19:45 uur. De serie van 12 lessen kost €120,-. Op woensdag 11 januari is het mogelijk om een gratis proefles te volgen.

Informatie opvragen en aanmelden (ook voor de proefles) kan telefonisch bij Sofie Sengers, die deze lessen sinds 2004 geeft: 06-55156759, of via email: [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op www.balanqi.eu.Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Qigong in Groesbeek, gratis proefles

Reageren is niet toegestaan.