Kwart miljoen extra voor reconstructie Mooksebaan

De gemeente Groesbeek wil een kwart miljoen extra uitgeven aan de reconstructie van de Mooksebaan. Het college van burgemeester en wethouders kiest voor een luxe ontwerp. Dit blijkt uit een raadsvoorstel van de gemeente.

DeGroesbeek.nl publiceerde in april 2011 een uitgebreid artikel over deze reconstructie. De kosten werden toen geschat op zo’n € 450.000,-. De gemeenteraad stelde een krediet van € 24.000,- beschikbaar om het ontwerpproces te starten. Deze is gestart, waarna een directieraming is gemaakt welke laat zien dat er een aanzienlijk hoger bedrag nodig is. De gemeente heeft nu € 249.000,- extra nodig omdat de raad aan heeft gegeven dat de Mooksebaan een kwalitatieve impuls dient te krijgen en een waardige dorpsentree moet vormen.

De raad kan echter voor diverse besparingsmogelijkheden kiezen. Deze zorgen er wel voor dat de verkeersveiligheid niet meer optimaal is. De bewoners hebben aangegeven dat zij graag een middengeleider zien. De gemeente kan, door hier van af te zien, bijna € 70.000,- besparen. Verder kan bespaard worden op de groenvoorzieningen. Indien de groenvakken aan de Knapheideweg en Mooksestraat, alsmede het gazon en de beplanting onder de bomenrij gehandhaafd blijven is een besparing van € 15.000,- mogelijk.

Een versobering in materialisatie, zoals betonstraatstenen in plaats van gebakken klinkers, levert een besparing van nog eens € 44.000,- op. In totaal kan er zo’n € 130.000,- bespaard worden, waardoor het totaal benodigde bedrag op iets meer dan 5,5 ton uitkomt in plaats van bijna zeven ton.

De werkzaamheden starten waarschijnlijk direct na carnaval. Dit was een wens van de Groesbeekse ondernemers (GOV) om zo overlast tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren te voorkomen. De weg is na carnaval één week afgesloten. Verkeer dat naar Mook en Molenhoek wil, wordt omgeleid via Milsbeek.

De Mooksebaan moet nodig op de schop. De rijbaan en de fietspaden zijn versleten. De riolering stamt uit het jaar 1953 en ook de lichtmasten zijn al bijna 50 jaar oud. Op 19 januari 2012 besluit de raad of het krediet beschikbaar wordt gesteld.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kwart miljoen extra voor reconstructie Mooksebaan

Reageren is niet toegestaan.