Meerderheid raad toch voor Romeins project

Een meerderheid van de Groesbeekse gemeenteraad heeft donderdagavond toch ingestemd met een reeks plannen voor het Aquaduct van Groesbeek. Eerder dreigde wethouder Theo Giesbers met opstappen als de raad dit niet zou doen.

Een groot aantal partijen gaf vorige maand aan dat de kosten (€ 205.000,- voor de gemeente Groesbeek) te hoog zijn in tijd van bezuinigingen. Het luxe-project kon volgens hun wel even wachten. Nadat bleek dat coalitiepartij Groesbeekse Volkspartij (GVP) ook tegen het voorstel was, besloot Giesbers hoog spel te spelen. De vergadering hierover werd direct met één maand uitgesteld om de gemoederen te laten bedaren.

Donderdagavond werd er opnieuw naar het voorstel gekeken. GVP-fractievoorzitter Hennie Eikholt gaf aan dat zijn partij met het voorstel akkoord ging, als er een bedrag van € 49.000,- voor één of meer educatieve projecten uit het voorstel geschrapt zou worden. Giesbers, eerst tegen elke vorm van versobering van het plan, ging tot verbazing van de oppositie hiermee akkoord waardoor de raadsmeerderheid een feit was. Hij benadrukte alleen wél dat hij het schrappen van educatie “wel heel erg vond”. Volgens Giesbers was hij enkel tegen de versobering van de uitkijkplateaus, schuttingen en informatiepanelen en was de educatie altijd al bespreekbaar. Er bestaat een mogelijkheid dat het beschikbaar stellen van een krediet van € 49.000,- voor het educatieve gedeelte in de toekomst nog in de raad wordt behandeld .

Alleen het CDA, de VVD en Sociaal Groesbeek waren uiteindelijk nog tegen het nu nog € 156.000,- kostende plan. Volgens hen is het niet verantwoord naar de inwoners toe om zoveel geld uit te geven, voor iets wat wel kan wachten. De overige partijen stemden voor.

Het raadsvoorstel over het Aquaduct van Groesbeek staat online. Op de 2e pagina, onder “Ad4 Educatie” staat het geschrapte gedeelte.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ach dan maar 156.000 euro over de balk gooien, 20.000 voor een gesloten museum, 25.000 voor een aankomend alkohol ( wijn ) centrum. Maar de bieb gaat misschien dicht.
Het moet op, nie dan.

Tommy

Voorspelbaar dat dit door zou gaan natuurlijk. Ze hebben 1 maand de tijd gehad om een leuk verhaaltje eraan vast te knopen. Achja, de GVP heeft er in ieder geval (voorlopig) nog 50.000 af kunnen snoepen. Laten we hopen dat dat in ieder geval goed terecht komt.

Andre

Ze zitten daar in het gemeente huis allemaal op hun eigen koninkrijkjes en voor hun eigen gewin.
Ze drukken er gewoon door wat ze zelf willen , en het is makkelijk winkelen met andermans portemonee.
Maar waar het echt over gaat vergeten ze daar , een nodige wegreconstructie van de Mooksebaan wordt gewoon uitgesteld ,
de bibliotheek gaat dicht inderdaad,
maar geld weggooien voor onnodige projecten waarmee ze kunnen pronken worden er gewoon doorgedrukt , met of zonder dreigingen van opstappen van raadsleden, stelletje prutsers.

Gerrie
Beste mensen van de politiek, beste heer Giesbers, Wilt u zich er ook eens sterk voor maken dat de uitvoerende instantie van o.a. dit project, Groesbeekse ondernemingen benaderd om ook een aanbieding te maken voor het werk rondom de aanleg: de bouw ervan, aanleg routepaden en parkkerplaatsen, bewegwijzering, promotiemateriaal, noem maar op…… Het valt mij steeds vaker op dat instellingen bij onze mooie gemeente aankloppen voor geld, dat ook krijgen, maar daarna voor het te verrichten werk het geld ver buiten de gemeente/regio besteden. Geld binnen en wegwezen. Natuurlijk kunnen en moeten ondernemers zelf erop uit, maar een advies aan… Lees meer »
Sjaak

Gerrie, goed argument. Het probleem is dan wel dat diezelfde Groesbeekse ondernemers een concurerende prijs aanhouden. Marktwerking is een prima instrument. Het zou niet fair zijn om Groesbeekse bedrijven te gaan voortrekken en waardoor de kosten zelfs nog hoger worden. Dat moeten we niet willen.

Daarbij geef je zelf al aan. Laat de ondernemers de handen in een slaan. Kom met goede betaalbare plannen en de gemeente zal zeker daarop in gaan.

wpDiscuz