Reconstructie Mooksebaan uitgesteld tot 2013

Het voorstel voor de reconstructie van de Mooksebaan is donderdagavond niet door de Groesbeekse raad gekomen. De coalitiepartijen waren weliswaar voor, maar de oppositie was tegen en heeft een meerderheid in de carrousel waardoor het voorstel niet geschikt was voor raadsbehandeling. De reconstructie zal nu waarschijnlijk pas in 2013 plaatsvinden.

De kwalitatieve variant van de reconstructie zou € 681.000,- kosten, terwijl de sobere variant zo’n € 127.000,- minder kost. De coalitiepartijen waren allen voor de dure, kwalitatieve variant. De oppositiepartijen waren in de carrousel echter van mening dat het voorstel niet rijp was voor raadsbehandeling. De regel is dan dat de behandeling van het voorstel met één maand wordt uitgesteld. GroenLinks, CDA, VVD en Sociaal Groesbeek willen de plannen, zeker met het oog op het toekomstige mobiliteitsplan, uitstellen zodat deze nog eens kunnen worden herzien.

De werkzaamheden zouden direct na carnaval moeten starten. Dit was een wens van de Groesbeekse ondernemers (GOV) om zo overlast tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren te voorkomen. Volgens wethouder Theo Giesbers betekent de verschuiving van het voorstel naar de volgende politieke markt (op 1 maart 2012) dat de reconstructie pas in het voorjaar van 2013 kan starten. In het najaar van 2012 is dit niet mogelijk, omdat de Zwarteweg in Milsbeek dichtgaat.

De Mooksebaan moet nodig op de schop. De rijbaan en de fietspaden zijn versleten. De riolering stamt uit het jaar 1953 en ook de lichtmasten zijn al bijna 50 jaar oud.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
H. Gerrits

En wat kost het nieuwe onderzoek naar een nieuwe, herziene optie? Daar zal wel weer een lekkere rekening voor op de deurmat van de gemeente vallen.

Wat zou ik graag zo een onderzoeks- ontwerpbureau willen hebben.

Als mogelijkheden waarvoor gekozen moet gaan worden goed besproken worden voordat een eerste ontwerp/onderzoek gemaakt wordt bespaar je volgens mij enorm veel kosten.

Ik kan deze manier van handelen zo zonde vinden……. Dat noem je volgens mij GELD OVER DE BALK GOOIEN!!

hendrikje

Dat noem ik en wijs besluit nemen ermee.
Nu we geld hard nodig hebben voor ander dingen zoals bieb enz enz .
Vind niet kunnen om zo veel geld voor deze straat uit te trekken .
Hij werk nog prima en desnoods maar bij werken waar nodig is.
Maar met Giesbers snap ik het niet wat doet die man toch daar nog in gemeente raad .
Zijn waterwerk is ook zoon geldverslindend voorstel met waterwerk dat al duizend jaren er licht
Gemeente goed zo hand op de knip klaar

wpDiscuz