[Update] Groesbeek krijgt definitief glasvezel

Inwoners van Groesbeek en Millingen aan de Rijn hebben massaal ‘ja’ gezegd tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit is zojuist bekend geworden.

Iedereen die geïnteresseerd was in de komst van het toekomstvaste glasvezelnetwerk, kon zich tot 22 januari 2012 aanmelden voor een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders (KPN, Vodafone, XMS en XS4ALL). Groesbeek en Millingen aan de Rijn hebben voldoende aanmeldingen en krijgen glasvezel. Beuningen heeft het echter nog niet gehaald. In totaal zijn daar nog 350 aanmeldingen nodig. Dan krijgt ook Beuningen glasvezel.

Nog niet te laat voor Beuningen.

Reggefiber en de serviceproviders hebben er vertrouwen in dat Beuningen de benodigde 30% kan bereiken. Beuningen heeft nog 350 aanmeldingen nodig. Dan is er voldoende basis om de grote investeringen te gaan doen en krijgt Beuningen, net als Groesbeek en Millingen aan de Rijn, ook een glasvezelnetwerk. Bewoners kunnen zich dus nog steeds inschrijven. Bewoners kunnen voor de meest actuele stand kijken op www.eindelijkglasvezel.nl/beuningen.

Hoe nu verder?

De komende tijd zullen de serviceproviders zich inzetten om ten minste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied in te schrijven voor een glasvezelabonnement. Reggefiber zal zich niet meer bezighouden met een glasvezelcampagne om Beuningen zo snel mogelijk aan te sluiten op glasvezel, maar houdt de bewoners op de hoogte van de stand van zaken. Bewoners die zich al hebben inschreven voor een glasvezelabonnement, hoeven geen actie te ondernemen. Hun inschrijving telt nog steeds mee voor de totale stand. In Groesbeek en Millingen aan de Rijn gaat Reggefiber beginnen met het aanleggen van het glasvezelnetwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht.

Update 14:30 uur

Navraag van DeGroesbeek.nl bij Reggefiber leert ons dat het hele vraagbundelingsgebied glasvezel krijgt. Dus ook Berg en Dal, Heilig Landstichting, De Horst en Breedeweg krijgen glasvezel.

Meer informatie over glasvezel of het afsluiten van een abonnement op:

KPN
XMS
Vodafone
XS4ALL
Eindelijkglasvezel.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

.Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jannie

Nou ja massaal kun je dat niet noemen.
Een kleine meederheid denk ik eerder.
Navraag in mijn straat met 42 huizen wilde 2 er glas vezel.
??????

Snipper

In mijn straat was het meer dan de helft. Ca 65 mensen, nu het er toch komt zullen er wel meer overstappen om latere kosten te vermijden.

Ik heb ook glasvezel genomen!

jeuh

woei 100 up & down

Paul

Haha was te verwachten he. Die 30% hadden ze natuurlijk al. Gefeliciteerd Groesbeek!

Groesbeker

@ Jannie, ik weet niet waar je woont maar ik kan me voorstellen dat in wijken zoals De Bats, Gen.Gavinstraat en Hulsbroek waar meer jongere mensen wonen er meer aanvragen zijn dan in(met alle respect) het binnenveld waar toch meer oudere mensen wonen.
Kan grote verschillen leveren per woonwijk..

piet

Als het zover is dat de kabel wordt aangelegt,zal er bij ieder huis geinformeerd worden of er een aansluiting in de woning aangebracht mag worden.
Dit zal dan bij iedereen GRATIS aangelegt worden.
Want wat zal dat een heisa zijn als mensen verhuizen,en op hun nieuwe adres een aansluiting willen als dat er nog niet ligt.
Dus men kan altijd nog een provider uitzoeken het komende
jaar,om een abbonement te nemen,misschien met nog grotere
kortingen.
De klant is altijd koning,zo zie je maar weer.

Judith

yes eindelijk ben er erg blij mee… grote strop voor UPC maar wij zullen er niet om treuren bye bye zwaai zwaai UPC.

Hanna

Hoera, dus ook glasvezel in Berg en Dal! Aangezien wij geen kabelaansluiting hebben en alleen keuze uit aanbieders op het KPN-netwerk via ADSL op een paar kilometer van de telefooncentrale ben ik echt erg blij nu 🙂

Henk
Dat wist ik al voor 14 dagen terug dat er glasvezel in groesbeek kwam. Ik kreeg van mijn huidig provider een brief waar dat in stond vermeld dat mijn woonplaats glasvezel kreeg. Er moet toch een keer concurentie komen met hoge internet snelheden. Anders maakt UPC de dienst uit hier in groesbeek. De UPC kabel techniek die er nu is zal geen snelheden halen van 500mb, omdat de glasvezel die UPC heeft liggen in groesbeek alleen maar gaat tot aan de wijkcentrale en niet bij de mensen in huis. Die glasvezel reggefiber aanlegd komt wel bij de mensen in huis,… Lees meer »
jeuh

kpn heeft al aangegeven dat de snelheden worden verhoogd,
30->50,
50->100,
100-> 150/500

ben alleen benieuwd naar de data limieten, maar die grens vinden we vanzelf wel :p

Harry

Eindelijk glas.
Gelijk 100Mbit van XS4ALL aangevraagd.

Betreft limiten, ben ook benieuwd.

Harry

Type ik zowaar mijn eigen website foutief in 😉

Gerard

Ik heb ook die glasvezel genomen bij kpn.
Meteen maar die 500mb/s genomen, want met
minder neem ik geen genoegen.

ikke

Tijdens het inschrijven werd er gezegd dat je zelf voor de kosten moest opkomen van de aanleg van de kabel als je nu niet mee deed. Dat was voor mij de reden om mee te doen. Krijg ik vandaag een brief dat iedereen een gratis aansluiting krijgt. Ook als je niet ingeschreven bent. Dit krijgt een staartje

kenner

Als kenner heb ik altijd gezegd dat ze niet veel geld mogen vragen voor een huisaansluiting. Dit hebben ze wel gezegd om mensen over de streep te krijgen. Jammer dat ze zo’n campagne voeren. Blij dat ik niet heb meegedaan en nu een gratis huisaansluiting glasvezel krijg en vrij ben ik de keuze van aanbieder als er echt marktwerking komt.

Sjonnie
Dan hebben jullie dat verkeerd verstaan of de medewerkers waren achterlijk. Het heeft nooit op de site van Reggefiber gestaan dat dit geld kost (voor zover ik het kan vinden). Mij was het volgende bekend: na het behalen van de 30% gaan ze de straten open breken om de kabels aan te leggen. Mensen die zich niet in hebben geschreven, wordt wel om toestemming gevraagd of ze de aansluiting alvast in hun huis willen hebben. Dat wil niet zeggen dat je gelijk verplicht een abbo moet afsluiten, maar het is natuurlijk wel handig (en gratis) om die aansluiting alvast te… Lees meer »
Herman

Er zijn erbij die lelijk deden over reggefiber over
die glasvezel. Maar ik weet zeker dat ze nu geen nee
zeggen om die glasvezel kabel kosteloos aan te laten
leggen in de huiskamer. Dus die neeknikkers worden nu
in een keer jaknikkers. Maar dat is ieder voor zich!!
Ik zelf heb wel een abonnement op glasvezel afgesloten.
Want ik zie daar meer mogelijkheden in dan met die
kabel van UPC.

wpDiscuz