GL en VOLG geven impuls aan duurzame toekomst

Op dit moment wordt zowel binnen als buiten het gemeentehuis van de gemeente Groesbeek gewerkt aan een ‘strategische visie’voor de gemeente. Volgens GroenLinks en VOLG dient ‘duurzaamheid organiseren’ een vanzelfsprekendheid te zijn bij het realiseren van de gewenste toekomst van de gemeente Groesbeek.

Op initiatief van GroenLinks en VOLG heeft maandagavond een speciale themabijeenkomst plaatsgevonden met als centraal thema ‘duurzaamheid organiseren in de gemeente Groesbeek’. Tijdens de themabijeenkomst heeft Kirsten Kuipers, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen als researcher & project coördinator Sustainable Development, een presentatie gehouden over het toepassen van de methode ‘The Natural Step’ in de gemeente Groesbeek. Met behulp van deze methode kan Groesbeek haar eigen veerkracht en zelfredzaamheid verbeteren en in stand houden.

Tijdens de bijeenkomst is naar voren gekomen dat de leden van GroenLinks en VOLG vooral in de sectoren van energie, bouw, voedsel, zorg, recreatie en toerisme kansen zien voor een duurzame gemeente Groesbeek. Onder het motto ‘duurzaamheid moet je organiseren’, voorzien zowel GroenLinks als VOLG een voortrekkersrol van de gemeente om bedrijven, organisaties en de inwoners van de gemeente duurzamer te laten leven, wonen en werken.

De beide partijen willen nu graag samen met de gemeente en andere geïnteresseerden een speciale informatieavond organiseren als een volgende stap naar een duurzame gemeente Groesbeek.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Misschien dan toch maar een paar windmolens om energie op te wekken. De benzine en diesel zijn al bijna niet meer te betalen, dan toch maar met de fiets. Fietspoolen samen met Giesbers op de tandem, hij voorop natuurlijk. Een energie zuinige draisine over het spoor van Groesbeek naar de stad en Kleef. Dat er iets moet gebeuren lijkt ons allen hopelijk duidelijk. Het zal moeilijk worden, iedereen is met zijn eigen bezig en duurzaamheid staat zeker niet hoog op het lijstje.

blaag

‘duurzaamheid organiseren’ een vanzelfsprekendheid te zijn bij het realiseren van de gewenste toekomst van de gemeente Groesbeek.

begin in het begin wees spaarzaam met het GELD van de
groesbeekse mensen verspil het niet.
zo als jullie DIT opgelost hebben praten we verder,
wij moeten ook elk dubbeltje omdraaien en kunnen
ons wel wediende geld maar EEN keer uitgeven.
sucses heren luister naar je dorpsgenoten dan komt het goed.

Bezorgde burger

@ blaag (26 januari, 2012 om 19:56):

“Duurzaamheid” betekent onder andere (!) verantwoord met geld omgaan.

wpDiscuz