Speelplekken Groesbeek opgeknapt

Dit jaar wordt in de gemeente Groesbeek een nieuwe speelplek gerealiseerd en daarnaast worden ook andere speelplekken opgeknapt. Welke plekken dit zijn, wordt hieronder opgesomd en kort toegelicht.


Het speeltuintje aan de Prins Mauritslaan in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Speelplek Prins Bernhardlaan

Enkele weken geleden is een brief naar alle bewoners tussen de Oude Kleefsebaan en Stollenbergweg in Berg en Dal verzonden. Uit het grote aantal positieve reacties op deze brief is te merken dat de behoefte aan een speelplek groot is. Naar aanleiding van een oproep, waarin de gemeente ‘’ontwerpers’’ zoekt, heeft een aantal mensen zich aangemeld. Op korte termijn zal de gemeente in samenwerking met hen een ontwerp maken voor de locatie. Gezien de enigszins beperkte ruimte een hele uitdaging.

Speelplek Mesdagweg

Aan de Mesdagweg (ter hoogte van huisnummer 83) ligt een kleine speelplek bestaande uit een veerelement en een schommel. Deze toestellen zijn al bijna 20 jaar oud en aan vervanging toe. Beide toestellen worden vervangen door gelijkwaardige toestellen voor de jongste kinderen van deze buurt.

Speelplek Gooiseweg

De speeltuin aan de Gooiseweg dateert uit 1991. Deze plek zou eigenlijk in 2011 al aangepakt worden, maar de renovatie is uitgesteld naar 2012. Alle toestellen en ondergronden op deze locatie worden vervangen. De afrastering en de muur blijven gehandhaafd. De gemeente bekijkt of het de moeite is om een groot multifunctioneel toestel elders in Groesbeek te verplaatsen naar de Gooiseweg.

Speelplek Generaal Gavinstraat 425/433

De speelplek aan de Generaal Gavinstraat ter hoogte van huisnummer 425-433 is in 1992 aangelegd. De toestellen die daar staan, zijn dus ongeveer 20 jaar oud. Ook op deze locatie is het de bedoeling om dit jaar de speeltuin te vernieuwen. Oude toestellen worden weggehaald, het grasveld wordt geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid en er komen uiteraard nieuwe speeltoestellen te staan.

Wilt u meer weten over speelplekken, dan kunt u contact opnemen met de heer Wouter van de Lest via [email protected].

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Speelplekken Groesbeek opgeknapt

Reageren is niet toegestaan.