Succesvol jaar voor Groesbeekse bibliotheek

Bibliotheek Groesbeek heeft een succesvol jaar achter de rug. De uitleencijfers zijn gegroeid met 4% tot 195.000 uitleningen, het aantal betalende leden zelfs met 6 %. Het aantal leden bedroeg op 1 januari 4.500.

Dankzij het alles-in-één abonnement, waarbij voor € 48.- per jaar alle media gratis geleend kan worden, zijn met name de uitleencijfers van films, cd’s, games en luisterboeken omhoog geschoten. In 2011 bezochten mensen 75.000 keer de bibliotheek en werd de website 32.000 keer geraadpleegd.

Ook de activiteiten werden goed bezocht. Bij de lezing van Thomas Verbogt was de zaal ruim van tevoren uitverkocht. De leesclub (waarvoor een wachtlijst bestaat) kwam 10 keer bij elkaar. Als favoriete titel werd Een Keukenmeidenroman gekozen. De voorstelling in de Kinderboekenweek van Kiko de Clown, de landelijke campagne Nederland Leest en de themamaand voor peuters waren ook een succes.

Het team van Bibliotheek Groesbeek zal, ondanks tegenwind, zijn uiterste best blijven doen om ook van 2012 voor de klanten een boeiend en succesvol jaar te maken.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tommy

Dit bericht komt op het juiste moment. Van de bieb moet je gewoon afblijven want daar heeft Groesbeek behoefte aan, maar dat zal dit college toch een rotzorg zijn. Zal me niets verbazen als ze nu zeggen dat het goed gaat met de bieb en dat ze wel wat subsidie kunnen missen :D.

Harry

Tommy zei: sterker nog … de subsidiekraan zal zeer waarschijnlijk helemaal dicht gaan! Ik mag aannemen dat je ook gestemd hebt?

Tommy

Ja, maar niet op een van de partijen die nu de macht hebben. Helemaal dicht zal niet zo`n vaart lopen, maar door dit soort bezuinigingen zou het natuurlijk wel kunnen zijn dat er van de bieb weinig meer over blijft en dat ze de boel alsnog kunnen sluiten. In die zin kan het kraantje uiteindelijk gewoon dicht ja.

Natuurlijk moet de bieb blijven. zeker ook voor ouderen die graag nog een boek lezen (evt.groot-letter) is de bieb onisbaar!!

Harry
Uiteraard moet de bieb open blijven! Na zoveel miskleunen van de Gemeente Groesbeek de afgelopen jaren: Nieuwe Drulseweg, aanleg hindernisbaan Kloosterstraat en Gooiseweg, ‘hypermoderne’ verkeerslichten etc. kan men zich niet nóg een miskleun veroorloven. Een groot deel van de Gemeentelijke Belastingen wordt zo nutteloos over de balk gegooid! En wat moet een dorpje als Groesbeek eigenlijk met drie! wethouders? En als een wethouder de zoveelste ‘poets’ heeft gebakken dan moet hij op een zijspoor gezet kunnen worden (lees Draisine richting Kranenburg). Wat ik eigenlijk wil zeggen, vele instanties mogen heel blij zijn dat men een paar duizend euro’s subsidie krijgt.… Lees meer »
Hans Peters
@Harry dat zijn geen 3 fulltime wethouders, verder heb je best gelijk in sommige delen van jouw mening. Nu de bieb, Groesbeek heeft recht op een bibliotheek, ik denk dat het voortbestaan oa ook afhankelijk is van de vraag van wat is men met het cultureel centrum van plan. Privatiseren of toch gemeentelijk bezit, en zo ja onder welke voorwaarden. Aan dat plan is men aan het werk. Tijdens een bijeenkomst over het voorzieningenhart is er besproken om de kennis naar de wijk te brengen. Ook dit zou van invloed moeten zijn. Raar in de hele verhaal is ook nog… Lees meer »
Harry Steigerpijp

Ik heb het ook niet gehad over drie full-time of drie part-time wethouders! In ons keuteldorpje hebben we nu eenmaal drie wethouders met elk diverse posten. Als een voetbaltrainer zijn werk niet naar behoren doet, dan wordt ie er uitgeflikkerd. Elke Groesbeekse wethouder heeft wel eens een aardige blunder gemaakt, sommige wethouders doen niet anders! Maar ze blijven lekker op hun goedbetaalde (door élke Groesbeekse belastingbetaler) post zitten! Voor Groesbeek moet een wethouderspost een unicum zijn, die Groesbekers pikken werkelijk álles! En niemand durft zijn muil open te trekken.

wpDiscuz