Leerplichtambtenaar Groesbeek actief

In de Leerplichtwet staat dat iedere jongere in Nederland tussen de 5 en 18 jaar verplicht is om naar school te gaan. De doelstelling is dat deze jongere de school goed doorloopt. De gemeente Groesbeek vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren een diploma halen.

Voor de uitvoering van de Leerplichtwet in Groesbeek heeft gemeente Groesbeek met ingang van 1 januari 2012 twee leerplichtambtenaren van Bureau Leerplicht Nijmegen aangesteld, te weten Henriëtte Maassen en Marjolein Gieling. Het onderwerp “leerplichtambtenaar” kwam in december 2011 aan bod bij de Groesbeekse gemeenteraad. Het voorstel werd goedgekeurd.

Beide leerplichtambtenaren zijn telefonisch te bereiken via telefoonnummer 024–3298003. Het mailadres is [email protected] Naast controle van de wet, geven zij ook advies over onderwerpen als vakantieverlof, wat de doen bij ongeoorloofd verzuim (spijbelen), partiële leerplicht, vervangende leerplicht en vrijstellingen.

Vastgesteld beleid

De leerplichtambtenaren werken volgens het door gemeente Groesbeek vastgestelde beleid. Dit betekent dat de leerplichtambtenaren de wettelijke taken uitvoeren en deelnemen aan het zorgnetwerk 12- en het zorgnetwerk 12+ in Groesbeek. De leerplichtambtenaren werken vanuit het gemeentehuis in Groesbeek.

Voor algemene vragen over de regelgeving van de leerplichtwet kunt u ook contact opnemen met Bureau Leerplicht Nijmegen: 024-3298003 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) en het emailadres is [email protected]

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bertus Steigerpijp

Prima regeling die leerplichtwet, waarom … omdat ik dat vind. Dat hoef ik verder toch niet toe te lichten?

Theo

De leerplichtwet is heel belangrijk, als jonge kinderen niet willen leren … dan gaan ze later ook zulke domme reacties geven als hun ouders op bepaalde onderwerpen zoals dit forum. Dat wekt bepaalde frustraties!

Andre

Jammer dat ze er moeten zijn , deze leerplichtambtenaren , maar helaas is het gewoon nodig in de samenleving .
Ook ik ben van mening dat kinderen een goede opleiding moet kunnen genieten (dus ook die van mij) waar ze later veel profijt van kunnen hebben .
Maar als je je kinderen gewoon naar school laat gaan zoals het hoort en je aan de regels houdt heb je met de ambtenaren niets van doen .
Weinig aan de hand dus na mijn mening

miep

Ik verbaas me er al jaren over hoe sommige mensen steeds weer net na of voor een vakantie de kinderen gewoon een week(of langer)mee op vakantie nemen.Dit zijn niet de mensen welke het vanwege hun werk niet anders kunnen.

Ik ken zelfs een gezin waarbij de kinderen gewoon niet naar school gingen.Maar eer daar actie kwam waren ze jaren verder!
Dus ik hoop dat deze mensen wel iets toe gaan voegen..want goedkoper op vakantie wilt iedereen.En het is allemaal of niemand!

wpDiscuz