Landelijke opschoondag 2012

De Landelijke Opschoondag is de start van de week Nederland Schoon. Op zaterdag 10 maart gaat Nederland massaal de straat op om in groepsverband op te ruimen. U kunt met de buren, klasgenoten, collega’s of vrienden van de (sport)vereniging de handen uit de mouwen steken. Zinvol én gezellig.

De gemeente Groesbeek ondersteunt van harte particuliere initiatieven die met betrekking tot de aanpak van zwerfvuil door de bewoners van Groesbeek georganiseerd worden.
U kunt dan denken aan de volgende materialen/diensten die nodig zijn om een dergelijke dag te faciliteren:
* materialen: knijpers, handschoenen, afvalzakken;
* diensten: het ingezamelde zwerfvuil op een afgesproken locatie ophalen door de buitendienst van de gemeente en afvoeren naar de gemeentewerf.

Verzoek aan gemeente

Particulieren en verenigingen kunnen hiervoor een verzoek aan de gemeente sturen. In dit verzoek dient o.a. aangegeven te worden welke actie er uitgevoerd zal worden en op welke locatie. Bekeken zal worden welke materialen er nodig en beschikbaar zijn op de gemeentewerf voor het eventueel faciliteren van de zwerfvuildag.

Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met 024-3996166 of [email protected]. De uiterste aanmelddatum voor acties is vrijdag 2 maart.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bertus Steigerpijp

Laat die jeugd van tegenwoordig hun eigen shit maar eens opruimen, want dát zijn de grootste verziekers. Ik heb nog nóóit een bejaarde achter een rollater een blikje bier in de struiken zien pleuren! Aldus Bertus … inderdaad de broer van …

Theo

Tussenstand: 2 reacties vinden het oké, 2 niet … dat zijn hun blagen die de boel verzieken wat betreft troep. De ouders interesseert het geen ene moer, want ze liggen de hele dag te zappen voor de TV. Ja … ze motten toch wa!

Pieter

Een rotte appel valt niet ver van de boom!

pedro

Mensen met een uitkering kunnen
allemaal meehelpen.

piet

Goed idee ik trek namelijk
ook van de steun.
heb er heel veel zin in
om lekker mijn handen uit de mouwen
te steken.

Tinus T

Pedro: daar ben ik het niet helemaal mee eens! Laat eerst degene die er een zooi van gemaakt hebben hun eigen troep opruimen. Dan is ons (mooie) dorpje al aardig opgeschoond!

Ari Temmes

Over opschonen gesproken, wie ruimt de vele tonnen troep van diverse carnavalsoptochten, vierdaagse, jaarmarkt etc. op? Inderdaad … De Gemeente, uit de pot Gemeentelijke Belastingen. Dus iemand die geen ruk om carnaval, vierdaagse of jaarmarkt geeft moet eraan mee betalen. Over onrecht gesproken!

Ari Temmes

Piet zei: Prima initiatief Piet, maar naast het opschonen is er in onze Gemeente een groot gebrek aan vrijwilligers. Misschien een idee om daar ook je handjes uit de mouwen te steken. Hoeft niet van mij, maar jij maakt een heel enthousiaste indruk … dat is tegenwoordig écht uniek! Complimenten …

Annoniem

@ Ari : Ik geef geen ruk om de wijnfeesten, vierdaagse en ik moet daar ook aan mee betalen , vind ik geen onrecht hoor .
Caranaval vind ik dus wel leuk dus dat compenseert het weer .
Maak je druk over andere dingen zou ik zeggen , zoals het geld (tonnen) over de balk gooien van dingen waar we allemaal niets mee opschieten . (CENTRUMPLAN)

Ari Temmes

Beste Ari:
Alles waar ik voor moet betalen dat niet terecht is vind ik onterecht. In Groesbeek zijn overigens vele goede zaken van de grond gekomen, denk aan de véle fietspaden. Van de Gooiseweg en Kloosterstraat wordt een (levensgevaarlijke) hindernisbaan gemaakt. Binnen 2 jaar gaan die hindernissen er gegarandeerd weer uit, wat kost dat? Fouten maakt iedereen, maar dit zijn regelrechte blunders! Elke Groesbeekse Belastingbetaler zou toch (eindelijk) eens in de pen moeten klimmen: Beste Gemeente, vanaf nu gaan we niets meer betalen voor blunders waar wij niet verantwoordelijk voor zijn.

Marco
Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel troep er op straat; in de bermen langs de wegen en in de vrije natuur wordt weggegooid. Op een aantal plaatsen (hangplekken) is het elke dag raak. Ook in het bos nabij de speelweide; schandalig wat het drugstoerisme hier allemaal achterlaat. Gewoon op de bon slingeren en een hesje aan laten trekken en opruimen! Op heterdaad betrappen en bekeuren is elke dag mogelijk. Maar helaas gebeurt dit niet; een medewerker van de gemeente ruimt elke dag op (o.a. marktterrein. Het is makkelijker en lucratiever om een camera achter een boom langs de weg te plaatsen.… Lees meer »
Ari Temmes

Marco:
Lang verhaal, maar klopt aardig. Maar waarom scholen hieraan mee moeten werken? Je geeft héél duidelijk af op de jeugd, en daar heb je 100% gelijk in. Waarom zou IK dan de zooi op moeten ruimen wat ‘onze’ jeugd overal neer pleurt? Ech nie!

wpDiscuz