Optocht: Geluid te hard? Verkeerslicht op rood

Dit jaar is er wederom apart aandacht voor het geluidsvolume tijdens de optocht. Politie, gemeenten en carnavalsverenigingen proberen het geluidsniveau van de muziek tijdens de optocht op een ludieke manier in de hand te houden. Als het volume te hard is (boven 80 decibel) springt er een speciaal verkeerslicht op rood.

Dit om gehoorschade bij deelnemers en publiek te voorkomen en ervoor te zorgen dat het publiek zonder ergernis naar de optocht kan kijken. Het geluidsvolume van de muziek op praalwagens tijdens de carnavalsoptochten is vaak te hard. Afgezien van het feit dat dit voor de deelnemers gehoorschade kan opleveren, is dit volume voor het publiek ook niet echt prettig.

De gemeente Groesbeek in samenwerking met het SOK meet daarom dit jaar tijdens de optochten het geluidsniveau van iedere praalwagen. Rood licht is een teken voor de deelnemers om de muziek wat zachter te zetten.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 41 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

vandaag is rooi.

Bertus Steigerpijp

De nieuwe ultramoderne verkeerslichten hebben nog niet voor éen minuut gefunctioneerd. Als het volume van een praalwagen boven 80 dicibel komt, dan springt het stoplicht op rood. Misschien zijn er nog een aantal clubjes die geen idee hebben, leuker kunnen we het niet maken!

Paul

Hahaha Groesbeek en verkeerslichten, dat gaat natuurlijk niet samen. Je kunt dus waarschijnlijk gewoon met 100db door Groesbeek knallen :D.

Pieter

Er staan maar twee (vaste) stoplichten tijdens de carnavalsoptocht. Mochten er meerdere (mobile) stoplichten opgesteld worden, dan ga ik een klacht indienen. Waarom … ik ga mijn belastinggeld niet aan dit geleuter uitgeven, sterker nog … niemand wil dit!

henk

Beste Bertus, weleens naar het groesbeeks schlagerfestival geluisterd, met daarin 3 liedjes die over rood gaan, of te wel in het groesbeeks rooi, dus rooi haar en nu rooi stoplicht. Maar als achterhoeker of waar Steigerpijp ook vandaan komt zul je het nog wel niet snappen.

Paul

Ze hebben het over speciale verkeerslichten, dus er zal wel wat extra geld aan uitgegeven worden. Of zijn die 2 vaste stoplichten ook al voor het meten van geluid gemaakt? Lijkt me niet, dus typ je klachtenmail maar vast.

Er doen overigens meerdere gemeenten mee dus ze zullen samen wel lappen (van ons geld) :D. Verder vind ik dat ze voor die ene keer in het jaar niet zo moeten janken. Dit was vorig jaar ook al zo`n discussie. Je bent echt niet instant-doof als je een dag naar de optocht hebt gekeken.

ergens

wat maak het uit dat de muziek wat harde staat
het is maar een keer in het jaar carnaval
laten ze toch van genieten.die genen die er niet tegen kan moeten ze maar oordopjes gebruiken.

jansen

muziek hard is niet erg.dat maakt het gezellig.maar house muziek,dat moeten ze verbieden.heeft niks met carnaval temaken.80 decibel is niks.vergelijk dat maar met praten.dus weer een regel die nergens opslaat

Mark

Waarschijnlijk een ludieke actie van een Cv.

Echter niet onwaarschijnlijk dat onze kansloze arm zich hier weer druk om gaat maken. Laten ze op maandag die straaljagers maar een meten. 80 db is niet veel

En de tent?

En in de tent? Als je vooraan staat klappen je oren uit elkaar. Wanneer gaan ze daar eens wat aan doen dan?

Uit de tent

En de tent: Daar gaat niemand iets aan doen, daar kun je zelf simpel iets aan doen! Ga achter in de tent staan oftewel voor in de tent … bij de entree!

Hommel

Als je de muziek te hard vind staan tijdens de optocht dan blijf je toch thuis..
Woon je te dicht bij de route en vind je het te hard gaan, dan plan je toch een lekker rustig dagje op bezoek bij familie..
Vind je de muziek in de tent te hard gaan, is er één gedegen oplossen “thuis blijven!!”

De optocht in Groesbeek bestaat nu al zoveel jaren, daar moet men vanaf blijven en niet zoveel willen regelen want daar wordt ie niet beter van..

Maar geld moet rollen dus ook tijdens de optocht..

Tinus Tulp

Hommel, als iedereen thuis blijft die de muziek te hard vindt, zal er niet veel geld rollen tijdens de optocht.
Er zal n.l. weinig publiek komen.
De optocht bestaat inderdaad al jaren, maar vroeger
was de muziek veel beter aangepast.
De laatste jaren is de muziek gewoon veels te hard, en dit dient geen enkel doel.
gegroet Tinus

Geert

Dan maar hopen dat de mensen niet te hard juichen, klappen en zingen, anders worden de stoplichten nooit groen. Dat ze zeggen alleenmaar schlagers en carnavalsmuziek vind ik een goed idee, maar 80 decibel is echt weinig zeker als je ook alle geluiden van de omgeving erbij neemt.

Digidirk

Kansloos!, een trator produceert alleen al 90db

(bron internet)
90db = Zeer hinderlijk, gehoorbeschadiging na 8 u. Zware vrachtwagen op 15 m, bulldozer op 15 m, druk stadsverkeer,
mixer (80-90 dB), tractor, vrachtwagen, schreeuwend praten,
gejuich bij rustig sportevenement, gillend kind, passerende motorfiets

Dave

Vroeger was inderdaad alles anders. En de muziek is in de tijd mee veranderd.
Dat de jongere groepen van tegenwoordig veel house en uptempo feestmuziek draaien is gewoon omdat die daar van houden. niks mis mee lijkt me. en het volume is soms wat hard als je op 2 meter van de wagens staan maar 80 db slaat echt alles. bijneen grote groep pratende mensen (langs de optocht) gaat het al harder. 80 db aan muziek ga je gewoon niet meer horen in dat geval.
Beetje kansloze actie dus.

mark

Het duurt niet lang, dan is de optocht door de regels verpest! Het zou mooi zijn als we allemaal rekening houden met elkaar. Gewoon gedurende de optocht carnavalsmuziek aan. Dan is er niemand die daar moeilijk over doet. Het gaat om de house muziek waarbij de bass de dag erna nog in je oren natrilt!

Ari Temmes

Mark zei: Mark is op jacht naar duimpjes omhoog. Volgens mij gaat het niet om housemuziek (wat geen fuck met carnaval te maken heeft), maar gewoon om decibels. Als je housemuziek de schuld geeft, dan discrimineer je … en dat mag je niet! Op dit forum praat men disciminerend over homo’s, op een ander item lees ik ‘kanker’. Als we deze randdebielen eens een week op zouden sluiten, uiteraard mét muziek! 24 uur per dag housemuziek, volume pakweg 300 decibel. Misschien zijn ze na een week genezen, ik mag het hopen … dit was het nieuws!

Vandaag kratten bier rond gebracht bij de wagenbouwers.
Totaal geen probleem voor de wagenbouwers en hebben begrip voor de situatie. Tuurlijk komen er wel iedere keer van allerlei regeltjes bij die niet door het SOK zijn verzonnen maar door de overheid bepaald wordt.
Jammer want het is maar 1 maal per jaar, maar kermis, wijnfeesten, Wolfsberg, en weet ik welke feestjes zijn maar 1 x per jaar.

Gewoon schik maken

jeuh

als er op schlagerfestival verschillende soorten muziek gebruikt mag worden, dan mag in de optocht best een beetje variatie.

wpDiscuz