[Update] KNMI geeft weeralarm af

Het KNMI heeft zondagavond kort voor middernacht wegens ijzel code oranje afgegeven voor heel Gelderland. Rijkswaterstaat raadt aan om ‘s nachts en in het begin van de ochtend niet de weg op te gaan!

Ook de provincies Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant moeten rekening houden met ijzel en gladheid. In Gelderland is het vooral glad in de Betuwe, de rest van Gelderland moet oppassen voor gladheid als gevolg van sneeuwresten of bevriezing/opvriezing van natte weggedeelten.

Het is vooral glad op de A1,de A6,de A9 en de A22. Met name de wegen met zoab (fluisterasfalt) zijn spekglad. De Velsertunnel is in beide richtingen dicht. Op veel andere snelwegen mag maar 50 kilometer per uur worden gereden en de politie raadt aan om niet van weghelft te wisselen.

Een gebied met motregen trekt momenteel naar het zuiden van Nederland. Noord- en Zuid-Holland kregen rond negen uur zondagavond de waarschuwing, Flevoland en Utrecht volgden rond half tien en Gelderland tegen middernacht. Volgens de meteorologen kan de waarschuwing voor extreem weer nog worden uitgebreid naar andere provincies.

In de loop van de ochtend worden nog problemen verwacht. 112Groesbeek waarschuwde eerder dit weekend al voor gladheid vanwege de invallende dooi. Of Groesbeek zelf hinder zal ondervinden van ijzel is nog niet bekend.

Volgens de laatste voorspellingen lopen de temperaturen de komende week op naar zo’n 8 tot 10 graden. Daarmee lijkt de winter ons land voorlopig te verlaten. Sinds 07:00 uur van 29 januari was het kwik in De Bilt tot en met 8 februari niet meer boven het vriespunt geweest. Dit was de eerste koudegolf sinds 1997.

Update 13-02-2012, 08:10

Het KNMI heeft maandagochtend voor heel het land een weeralarm afgegeven vanwege ijzel. Ook komt plaatselijk dichte mist voor. De code rood werd even na 06.00 uur voor alle provincies afgegeven. Het weeralarm blijft tot 10:00 uur gelden.

DeGroesbeek.nl, 112Groesbeek.nl, KNMI e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] KNMI geeft weeralarm af

Reageren is niet toegestaan.