[Win!] Rock toppers komen naar Groesbeek

Op zaterdag 10 maart organiseert OJC Maddogs in Groesbeek voor de vierde keer Rock 2da Bone. Dit keer met de top van de regionale rock scene: Black Bottle Riot, Black-Bone, Easy Trigger en The Earphone Heads. DeGroesbeek.nl mag het debuutalbum van Black Bottle Riot weggeven!


Dé Nijmeegse rocksensatie: Black Bottle Riot. Klik op de foto voor een groter formaat. Foto: Mike Nicolaassen.

Win het debuutalbum van Black Bottle Riot!

Black Bottle Riot bracht in november hun eerste CD uit in een uitverkocht Doornroosje. Deze is op DeGroesbeek.nl te winnen. Mailen kon tot 12 maart 2012 en de CD is inmiddels verloot.

Black Bottle Riot

Black Bottle Riot is de hoofdact van de avond. De band werd in maart 2008 opgericht en de pure, onversneden southern sound van de mannen heeft al lovende reacties uit de media gekregen. Zo schreef de Gelderlander al dat Black Bottle Riot klinkt alsof “Howlin‟ Wolf met z’n hoofd in de bassdrum van John Bonham zit.” Eerder speelde het kwartet al met Pearl Jam en Ben Harper, wat resulteerde in een platencontract bij Suburban Records.

Eind 2011 presenteerde de band zijn langverwachte, titelloze, debuutalbum in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen. De CD krijgt lovende kritieken van zowel de binnenlandse, als de buitenlandse pers. DeGroesbeek.nl geeft één exemplaar van dit album weg!

Black Bottle Riot, waarvan onlangs nog een artikel op NU.NL te lezen was, tourde onlangs door Nederland waarbij de band speelde in toonaangevende zalen zoals Paradiso in Amsterdam en de Metropool in Hengelo. Eind februari was de band te gast in de studio van 3FM, bij Giel Beelen. Kortom: een topper op het podium van Maddogs.

Easy Trigger

De tweede band van de avond is inmiddels geen onbekende meer in de regio. Het Nijmeegse Easy Trigger won in 2010 de talentenjacht De Roos Van Nijmegen. Easy Trigger is de favoriete bastaardzoon van Fu Manchu en de Foo Fighters, met melodieuze samenzang die dwars door een muur van gitaren, pompende bas en strakke drums snijdt. Onlangs dat de band pas drie jaar bestaat brachten de heren al een EP èn een full-length CD uit.

Black-Bone

De één na laatste band van de avond kan ook zonder blikken of blozen betiteld worden als een topper: de jonge honden van Black-Bone uit Eindhoven. Enkele maanden geleden speelde deze band nog als voorprogramma van rocklegende Deep Purple, in het Gelredome in Arnhem. De “No-bullshit Rock ‘n Roll” van dit trio bevat veel smerige gitaarpartijen en ongecontroleerde podiumperformances.

De muziek neemt je mee terug naar de schitterende Old School Rock, toen rockmuziek nog was zoals het bedoeld was: echt en ruig. Hun live optredens zijn al eens vergeleken met die van The Who. In het kort: als je krachtige, snelle en stuwende rock ‘n’ roll wilt, go and see Black-Bone!

The Earphone Heads

De avond wordt afgetrapt door de jonge band The Earphone Heads; het Nijmeegse indierock talent van 2011. De muziek vormt een mix van Arctic Monkeys, Kasabian en een vleugje Raconteurs, met een dosis invloed uit het gouden tijdperk van jaren 60. Onlangs mocht de band hun single “No Civilians” live presenteren op radio 3FM bij DJ Giel Beelen.

Op 10 maart opent OJC Maddogs haar deuren om 20.00 uur, The Earphone Heads trappen af om 20:30 uur. In het tijdschema wordt rekening gehouden met het openbaar vervoer, het programma zal rond 00:00 uur afgelopen zijn. De entree bedraagt slechts € 5,00. Een onmisbare avond voor liefhebbers van stevige rock.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.ojcmaddogs.nl.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mark

Blitze foto!

Michael

Geweldig album, dus ik kan iedereen aan te raden om dat mailtje te sturen. En natuurlijk om zaterdag naar Maddogs te komen!

wpDiscuz