Voorkom vervuiling bij plastic verpakkingsafval

Inwoners van de gemeente Groesbeek zijn inmiddels al weer enkele jaren vertrouwd met het inzamelen van plastic verpakkingsafval. Het plastic verpakkingsafval, van flesjes tot folies en van boterkuipjes tot plastic zakken, wordt een keer per maand gratis aan huis opgehaald.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het plastic afval gratis zelf naar Van Kesteren Milieuservice aan de Ambachtsweg 16 te brengen, waarbij de voorwaarden gelden zoals op de afvalkalender staan aangegeven. Legitimatie is hierbij verplicht. De firma Van Kesteren is geopend op werkdagen van 07.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 08.00 tot 15.00 uur.

Wat mag wel en wat mag niet in de zak?

Plastic verpakkingsafval komt voor in vele verschijningsvormen. Bijvoorbeeld als verpakking voor shampoo, badschuim, wasverzachter, wasmiddel en drank. En als verpakking voor brood, kaas, vleeswaren, groente en fruit. In de folder en op de website www.plastic-heroes.nl kunt u lezen wat u allemaal in de afvalzak mag achterlaten. Daar staat ook algemene informatie over afvalscheiding.

Kosten als afval wordt afgekeurd

Voor de recycling is het heel belangrijk dat er zo min mogelijk vervuiling voorkomt. Het is zaak uitsluitend plastic verpakkingen aan te bieden. Bijvoorbeeld tandenborstels, piepschuim en verpakking met folie-achtige binnenzijde zijn niet toegestaan. Net zo min als verpakkingen voor melk, sappen en vla. Is er sprake van te veel vervuiling, dan wordt het afval afgekeurd. In dat geval moet de gemeente de kosten van verwerking betalen in plaats van dat we een vergoeding ontvangen.

Alleen Plastic Heroes zak

Het plastic afval mag uitsluitend aangeboden worden in daarvoor bestemde transparante zak met Plastic Heroes opschrift. Andersoortige inzamelzakken worden niet meegenomen door de inzamelaar. Houdt u ook de inzamelingsdatum in de gaten. Raadpleegt u hiervoor de inzamelkalender. S.v.p. de zak vóór 7.30 uur aan de straat zetten. Bij harde wind verdient het aanbeveling om de zakken even vast te leggen of bijvoorbeeld met stenen te verzwaren.

Het plastic verpakkingsafval, de gft-container en de restafvalzakken worden in 2012 ingezameld door Dar NV. Vragen en klachten met betrekking tot de inzameling: Dar NV Nijmegen, tel. 024-3716000 (op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur).

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Voorkom vervuiling bij plastic verpakkingsafval

Reageren is niet toegestaan.