[Foto’s] Spaar Groesbeekse voetbalplaatjes bij SuperCoop

Welke voetballiefhebber kent het niet? Weken-, soms wel maandenlang sparen om je voetbalalbum vol te krijgen.


Spandoek die door de hele SuperCoop hangt.

Vanaf 25 februari start er in de SuperCoop aan de Pannenstraat in Groesbeek een historische actie. Klanten kunnen dan één jaar lang sparen voor plaatjes van alle voetbalploegen in het dorp!

Initiatief

Cor van de Pol, de supermarktmanager, heeft alle Groesbeekse voetbalclubs uitgenodigd om mee te doen. En alle clubs hebben meteen spontaan ‘ja’ gezegd! 2012 wordt het jaar van het eerste Groesbeekse Supercoop voetbalplaatjesboek! De clubs zorgden gezamenlijk voor sponsoren die in het album adverteren.

Acht weken per club

Iedere Groesbeekse voetbalploeg krijgt bij de SuperCoop acht weken de volle aandacht. De gehele winkel staat dan in het teken van de desbetreffende ploeg. Niet alleen zullen er stickers en posters te vinden zijn, maar ook de cassieres zijn gehuld in de clubkleuren. Na afloop van deze acht weken wordt er een ruilbeurs georganiseerd, zodat men het album van de club compleet kan maken.

Sparen

Het sparen is simpel: bij besteding van € 10,- aan boodschappen krijgt de klant een zakje met voetbalplaatjes. Het album bestaat overigens niet alleen uit deze plaatjes. Zo leest men per club ook de nodige informatie uit het verleden en zijn er foto’s uit de oude doos te bekijken.

Aftrap

DVSG is de eerste ploeg waarvoor men de plaatjes kan sparen. Dit kan vanaf 25 februari 2012. Acht weken later is Germania aan de beurt en vanaf de zomer zal de aandacht uit gaan naar Groesbeekse Boys, Rood Wit, De Treffers en Achilles ’29.

Al met al een historisch album om voor altijd te bewaren.

Update 26-02-2012, 18:10 uur

De actie is inmiddels van start gegaan. Klanten krijgen bij besteding van € 10,- een zakje met vier voetbalplaatjes. Het album zelf is voor € 5,- af te halen bij de Servicebalie in de SuperCoop.

Het album van DVSG bevat historische informatie en nog meer info over het team. Om het boek vol te krijgen moet men aan 258 leden van de club zien te komen. Over acht weken eindigt de actie van DVSG, maar wordt er nog wel een ruilbeurs georganiseerd om het boek vol te krijgen. Daarna is het de beurt aan Germania om hun album te lanceren.

Om u een idee te geven van hoe het boek er uit ziet, staan hieronder enkele foto’s.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bezorgde burger

Waarom schrijft de redactie van DeGroesbeek.nl niets over de mislukte subsidieaanvraag van de SuperCoop?

“Sponsoractie voetbalclubs en SuperCoop
Gemeente gaat niet in op het verzoek om een financiële bijdrage voor de sponsoractie. Gemeente subsidieert de jeugd van de verenigingen al rechtstreeks, en kan bovendien niet één supermarkt bevoordelen boven de overige.”

(Bron: http://www.groesbeek.nl/document.php?m=1&fileid=16069&f=3f481e170971a8b2d14d4f52050e963d&attachment=0&c=20945)

Paul

258 plaatjes en 4 per zakje. Dat moet je zo`n 65 zakjes hebben en dan zonder dubbele uiteraard. Dat is al gauw zo`n 650 euro aan boodschapjes, in 8 weken tijd :D.

Bezorgde burger

@ Paul: Misschien dat ze daarom subsidie van de Gemeente wilden hebben? Wellicht dat Hans hier iets van weet!

Treffersfan

Dat de gemeente Groesbeek hier geen subsidie voor geeft, vind ik heel logisch. Waarom zou een gemeente een ondernemer (SuperCoop) moeten ondersteunen? Daarbij vind ik het wel een hele sympathieke actie en ik hoop voor alle deelnemende clubs dat de plaatjes massaal gespaard gaan worden. Succes!

Paul
Bezorgde burger: ik heb het boek ook. Er zit genoeg reclame in om de boel te dekken denk ik, maar weet niet of ze subsidie willen hebben omdat het voor de burgers “best duur” is 😛 Lijkt me sterk ;). Overigens, de manier van schrijven in het boek mag wel iets correcter. Zie toch wat slordige grammaticale foutjes in dat stuk over de historie. Begrijp me niet verkeerd, hiermee wil ik DVSG (en het boek) niet afkraken, maar het leest dan niet echt lekker weg. Uiteraard is dit een heel sympathiek idee zoals Treffersfan zegt en blijft het leuk om… Lees meer »
Hans Peters

Bezorgde burger.Ik weet er echt niks van laat ik het erop houden dat het hierom een commerciele activiteit gaat van 1 supermarkt. Ik vind dat ze dat dan inderdaad zelf ook maar moeten betalen. Een hele andere discussie waarover ik wel uitspraken heb gedaan in het presidium is: “moet slechts 1 supermarkt de mogelijkheid hebben zondagmiddag open te zijn?: Ik heb niks tegen die ene maar ik zou meer voor een roulatiesysteem zijn. Wat ze doen met hun voetbalplaatjes, het is een leuk iets maar aan de betreffende supermarkt zelf en of dat dit extra omzet genereerd?

H. Gerrits

Een leuke actie: maar laten we eerlijk zijn: deze actie is vooral in het leven geroepen om de supermarkt er extra mee te laten verdienen. Extra omzet binnenhalen.
Om over subsidie voor zo een actie te spreken lijkt me totaal ongepast.

@Paul: ik denk dat de verenigingen en de supermarkt blij mogen zijn met zoveel sponsoren/reclame uit het Groesbeekse. Zonder de medewerking van hen was het misschien niet eens mogelijk.

Ik sluit me aan bij de vorige schrijvers: laat het vooral voor alle verenigingen leuk zijn dat zij zo in het zonnetje gezet worden.

iemand

kei goeie actie! dat voorop. maar een ding wringt; dat alle voetbalclubs 8 weken in de belangstelling staan, ook nog oke, maar of je in 8 weken de 258 leden van DVSG of de hogere leden aantallen van b.v. treffers en achilles wil sparen.Dat gaat het echt krap worden.vooral als je kind(eren) alles wil sparen!

Treffersfan

Ik heb begrepen dat er voor elke club na die 8 weken een ruilbeurs wordt georganiseerd. Dan ga ik er vanuit dat alle plaatjes die nog over zijn ‘op de markt’ komen. Dus dat boek krijg je echt wel vol. Overigens denk ik dat het aantal voetballende leden (en die staan in het boek!) bij DVSG misschien wel hoger ligt dan bij Achilles. En dat bedoel ik niet negatief hoor.

wpDiscuz