CDA wil snelheidshandhaving in Berg en Dal

Het CDA wil dat er op het stuk tussen de Clarenbeekseweg en Zevenheuvelenweg in Berg en Dal op snelheid wordt gecontroleerd. Dit zei CDA-raadslid Rob Verheijen donderdagavond tijdens de raadsvergadering.


Het stuk tussen de Clarenbeekseweg en de Zevenheuvelenweg in het verleden. 60km/uur was toen een adviessnelheid, sinds kort de maximumsnelheid. Foto: Google Maps.

Berg en Dallers klagen over de gereden snelheid van de gemiddelde automobilist op dit stuk. Op de Clarenbeekseweg mag men 50km/uur rijden en daarna volgt er een maximumsnelheid van 60km/uur op een gedeelte van de Zevenheuvelenweg.

Deze maximumsnelheid wordt door de automobilist regelmatig overschreden, weet Verheijen. “Afgelopen week heeft daar nog een aanrijding plaatsgevonden. Mensen voelen zich er niet veilig. Er wordt harder dan 50 danwel 60 gereden”, aldus Verheijen donderdag tijdens het spreekrecht voor raadsleden.

Burgemeester Prick reageerde positief op de vraag van het CDA. Hij gaf aan met de politie te bespreken of er binnenkort snelheidscontroles kunnen plaatsvinden.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ijsbeer

Meneer is zelf agent, kan ie dat niet even intern aankaarten? Het is raar dat de burgemeester tegen de politie moet gaan vertellen waar ze snelheidscontroles moeten gaan houden.

Paul

Wellicht gewoon protocol om het zo te doen? Weet niet hoor.

Rob Verheijen

Beste @Paul en @ijsbeer – Klopt inderdaad dat een signaal en een verzoek om te handhaven via deze weg wordt aangekaart, zeker als je als raadslid wordt aangesproken en met de klachten wordt geconfronteerd. Ik heb vertrouwen dat het gemeentebestuur de klachten van de buurt serieus op gaat pakken.

echte stekkenberger

Zo weet ik nog wel heel veel wegen, waar te hard wordt gereden.
En volgens mij wonen er niet zoveel mensen in dit
stukje Berg en Dal.

Mark

Ik snap niet dat het nu opeens onveilig zou moeten zijn,die weg is daar altijd 80 geweest…toen was het geen enkel probleem. Maar de situatie is daar zo achtelijk aangelegt,je komt berg af met 80,al laat je het gas los kachel je nog lekker door. Maar ga er maar weer fijn bonnen schrijven,kunnen ze weer mooi het begroting gat dichten.Word het niet eens een keer tijd dat er iemand op verkeerszaken komt te zitten met een beetje gezond verstand,er is al behoorlijk wat geld over de balk gegooid met het verkeersbeleid.

wpDiscuz