Afscheid burgemeester Prick

Op vrijdag 23 maart neemt burgemeester Prick na 21 jaar officieel afscheid van de gemeente Groesbeek. Hij maakte in oktober 2011 bekend per 1 april 2012 te stoppen.


Foto: Gemeente Groesbeek (Frans Aleven).

Dat gebeurt in zaal De Linde, waar de burgemeester vanaf 15.00 uur in een buitengewone raadsvergadering van diverse zijden zal worden toegesproken. Vervolgens is er van 16.00 tot 18.00 uur voor genodigden de gelegenheid om de burgemeester de hand te drukken en de openbare afscheidsreceptie begint om 18.00 uur.

Prick koos na zijn studie economie voor een functie bij de provinciale overheid. Hij was als provinciaal ambtenaar in Groningen belast met werkzaamheden op het gebied van de regionale ontwikkeling van de drie noordelijke provincies van Nederland. In 1984 stapte hij over naar een politiek bestuurlijke functie als burgemeester van de Drentse gemeente Gasselte. Vanaf december 1989 was hij daarnaast ook nog enige tijd waarnemend burgemeester van Schoonebeek.

In 1991 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de Gelderse gemeente Groesbeek. Van 2009 tot 2010 was Prick tevens waarnemer in Millingen aan de Rijn. Het burgemeesterschap spreekt hem zo aan omdat je op die manier veel voor mensen kan betekenen. Groesbeek trekt hem zo aan vanwege het saamhorigheidsgevoel die er in het dorp is.

Sportief is “onze burgemeester” ook. Hij speelt in het Nederlands Burgemeesterselftal, waar hij op alle posities heeft gespeeld, behalve op doel. De 64-jarige werd in 2006 nog uitgeroepen tot “fitste burgemeester van Nederland”.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mark

Da ge bedankt ziet da wette

wpDiscuz