Opening project het Schildbroek

Op donderdagmiddag 15 maart a.s. wordt in de gemeente Groesbeek het Schildbroek officieel geopend. Het Schildbroek is het nieuwe natuur- en landschapsproject van de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek.

Dankzij ondersteuning van de provincie Gelderland, gemeente Groesbeek en Stichting Habicura (natuurcompensatie nieuwbouw Dekkerswald), en met medewerking van landschapsfonds Via Natura, kon er bijna 6 ha grond worden verworven en ingericht
voor natuur en landschap.

Het Schildbroek ligt achter de Boersteeg, tegen de Duitse grens en spoorlijn aan. Het is oud cultuurland met een eigen geschiedenis van eekschillen en stenen bakken. Met de genomen inrichtingsmaatregelen komt er weer ruimte voor planten en dieren die in dit landschap thuishoren.

Tijdens de feestelijke opening op donderdagmiddag 15 maart a.s. zullen burgemeester Prick, gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Jelle de Visser (raad van bestuur ZZG zorggroep) een herinneringsboom in het Schildbroek planten. Zij krijgen daarbij hulp van een groep basisschoolleerlingen die in het gebied een bosje gaan aanplanten in het kader van de jaarlijkse boomfeestdag.

Ook verschijnt bij deze gelegenheid het boekje ‘Een natte bedoening, kleine geschiedenis van De Horst, de Bruuk en het Schildbroek’. In deze kleurige uitgave heeft Paul Thissen, met medewerking van Leo Zilessen, de ontginningsgeschiedenis van het lage deel van Groesbeek beschreven.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Opening project het Schildbroek

Reageren is niet toegestaan.