[Foto’s] Alleen maar winnaars op Sportpark Zuid

Op vrijdag 2 maart 2012 barstte de kantine op Sportpark Zuid ’s middags bijna uit haar voegen. Zo goed als alle (46) gediplomeerde pupillenscheidsrechters waren met ouders, broers en zussen aanwezig om hun diploma in ontvangst te nemen.

En daarvoor was niemand minder dan topscheidsrechter Kevin Blom, (nog maar net terug in Nederland na op woensdag een interland op Cyprus te hebben geleid) uitgenodigd om dit samen met de docenten Stijn Heusschen en Gijs van Hout op een feestelijke manier te doen.

Aan de basis van deze diploma-uitreiking ligt het Plan Clubarbitrage sv De Treffers, met als subtitel Fluitend de toekomst tegemoet! Onderdeel van het plan is dat met ingang van dit jaar alle jongere spelers door middel van een eendaagse cursus worden opgeleid tot pupillenscheidsrechter en ze onder begeleiding een wedstrijd kunnen fluiten. De geïnteresseerde scheidsrechters kunnen zich later bekwamen via vervolgopleidingen.

Journalisten van De Gelderlander en het voetbalblad Elf waren aanwezig om van deze bijeenkomst verslag te doen, die door Jan de Valk op zijn geheel eigen wijze werd begeleid. Jan startte met een kort interview met Kevin Blom, die daarbij aangaf zeer onder de indruk te zijn van de omvang van de groep nieuwe scheidsrechters en dit initiatief bij sv De Treffers. Daarna was het de hoogste tijd voor de uitreiking en was er natuurlijk ook tijd voor de scheidsrechters om bij hun professionele collega te informeren naar zijn ervaringen met vragen zoals “Wat is het leukste wat je als scheidsrechter hebt meegemaakt?” en “Van welke beslissing als scheidsrechter heb je spijt?” Na ongeveer tiental vragen was het de hoogste tijd om het glas te heffen op de gediplomeerden en om samen (maar natuurlijk ook alleen met Kevin) op de foto te gaan. Het resultaat daarvan is te bewonderen verderop op de site in het fotoboek Kevin Blom op Zuid. Het was al met al een zeer geslaagde middag met alleen maar winnaars op Zuid. En gezien de reacties zal dit initiatief zonder twijfel veel navolging gaan krijgen in Nederland.


Met dank aan Jan Peters!Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Alleen maar winnaars op Sportpark Zuid

Reageren is niet toegestaan.