Staking op Werkenrode School Groesbeek

Dinsdag 6 maart zal het personeel van de Werkenrode School in Groesbeek staken. Zij zijn het niet eens met de bezuinigingen op het speciaal onderwijs.

In de tweede week van maart komt de Wet Passend onderwijs aan de orde in de Kamer. Onderwijscentrum Zuid-Gelderland (OZG) heeft samen met vele andere onderwijsorganisaties besloten op 6 maart te staken. Medewerkers zullen in Amsterdam bijeenkomen om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de bezuiniging van 300 miljoen op Passend onderwijs.

Deze bezuinigingen, waar verschillende scholen zich al zo lang tegen verzetten, staan in hun ogen voor de afbraak van het (voortgezet) speciaal onderwijs. Het recht van elk kind om naar school te kunnen gaan, het recht op een goede passende plek, het recht op een veilige plek en het belang van een verantwoorde plek voor leerlingen, die het in het regulier onderwijs gewoonweg niet redden, staan op het spel. Men vindt de bezuinigingen onredelijk, onevenwichtig en onverstandig.

Het onderwijs doet met de staking een ultiem beroep op de Tweede Kamer om af te zien van deze desastreuze maatregel. Op 6 maart komen alle lessen en stages daarom ook te vervallen. Op 7 maart begint de school weer om 08:35 uur.

Naast de Werkenrode School doen ook de Sint Maartenschool in Ubbergen en de Mikado-school in Gennep mee aan deze actie. Deze drie scholen vallen allen onder het OZG.

Werkenrodeschool.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Staking op Werkenrode School Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.