Bibliotheek start project voor baby’s

Woensdag is in bibliotheek Groesbeek het project BoekStart feestelijk geopend. Wethouder P. Spaan van de gemeente Groesbeek reikte het eerste BoekStartkoffertje uit.

In het BoekStart project werken bibliotheek en Gemeente samen. Wanneer een baby drie maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStartkoffertje met twee babyboekjes ophalen in de bibliotheek. Daarnaast ontvangen de baby’s een gratis bibliotheekabonnement.

BoekStart achtergrond

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken en maakt deel uit van het “Kunst van Lezen” beleid van het ministerie van OCW. “Kunst van Lezen” moet bijdragen aan een meer geletterde samenleving. BoekStart is de Nederlandse variant van het succesvolle Engelse project Bookstart. Daar is gebleken dat Bookstart kinderen een voorsprong hebben bij aanvang van het aanvankelijk lees- en taalonderwijs en dat zij deze voorsprong behouden. In Vlaanderen waren zowel ouders als bibliotheken erg enthousiast over het lezen met baby’s in de Vlaamse variant genaamd Boekbaby’s.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.boekstart.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bibliotheek start project voor baby’s

Reageren is niet toegestaan.