Verlichte Halfvasten Optocht 2012

Het belooft vanavond (17 maart) vanaf 20:11 uur weer een geweldig mooi spektakel te worden in Groesbeek.


De wagen van CV Net Uutgebloazen tijdens de VHO van 2012. Klik op het plaatje voor een groter formaat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Vanaf 20:11 uur trekt voor de negende keer een sprookjesachtige stoet van verlichte praalwagens en loopgroepen door het verduisterde centrum van dit carnavalsdorp bij uitstek. Het deelnemersveld (85) staat garant voor een prachtige optocht, met ook opvallend veel deelnemers uit de wijde regio. Alle informatie over de deelnemers, hun ideeën, de route, het reglement, sponsoren, etc. kan worden bekeken op de site vho-groesbeek.nl. Aansluitend op de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in De Linde aan de Cranenburgsestraat, waar die avond in alle zalen een Mega Halfvasten Spektakel plaatsvindt met o.a. feestmuziek van het feestdj-team van De Linde en diverse orkesten (New Leaf, Major League, Duo Sunday en dj Quintino). Kijk voor alle info over dit programma op delinde.nl.

De route begint evenals vorig al op de Gooiseweg en loopt verder vanaf de rotonde bij de Zuidmolen, over de Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg via de Cranenburgsestraat naar het eindpunt ter hoogte van de afslag naar de Hoflaan. Voor een maximaal effect van de verlichte wagens en groepen vraagt de Initiatiefgroep winkeliers en aanwonenden alle etalages, lichtbakken en ramen aan de straatzijde tijdens de optocht tussen 19:30 uur en 23:00 uur weer te verduisteren.


De wagen van CV Goed Gek tijdens de VHO van 2012. Klik op het plaatje voor een groter formaat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Tevens is het verzoek om personenauto’s zowel langs het parcours als in de straten waar de wagens staan opgesteld, (dus ook stuk Gooiseweg, Ambachtsweg, Atelierweg, Industrieweg en Mies) niet langs de straat, maar zoveel als mogelijk naast het huis, in de garage, onder de carport of op een andere parkeerplaats te plaatsen. Daarnaast vragen wij u als u zelf eventueel versnaperingen meeneemt naar de optocht in het kader van houd Groesbeek schoon uw eigen rommel zoveel als mogelijk zelf op te ruimen en weg te gooien in de daarvoor bestemde prullenbakken langs de route. Het spreekt natuurlijk voor zich dat veiligheid boven alles gaat. Denk o.a. aan uw kinderen.

Tot slot wordt iedereen er op geattendeerd dat het centrum en zijwegen aan de route vanaf 19.45 uur tot ongeveer een kwartier na afloop van de optocht afgesloten zullen zijn.

Voor meer info: Initiatiefgroep Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek, Frans Derks, 0653707444

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

mooi initiatief deze optocht, met veel tijd en energie belooft het weer een mooie happening te worden.
Maar….
“in het kader van houd Groesbeek schoon uw eigen rommel zoveel als mogelijk zelf op te ruimen ”

Geldt deze regel alleen a.s. zaterdag??
Kijk eens op het marktplein en de parkeerplaatsen achter de voormalige Zoma..dat is toch wel echt een schande wat daar gebeurt, het is één grote puinzooi.
Iedere dag staan daar die gasten met hun auto`s onderhand in elkaar geparkeerd en iedere morgen is het weer een zooi.
Laat men daar eens die slogun de wereld inslingeren..

Marco
Inderdaad; mooi deze optocht. In het dorp liggen her en der nog veel kleine drankflesjes van de afgeloppen carnaval. Opruimen is er niet meer bij. In het bos (nabij speelweide en boswachter is het nagenoeg elke dag raak; ook bij NH Kerk en inderdaad Zoma. Elke dag kunnen de daders op heterdaad worden betrapt. Alle troep gooien ze uit de auto. Maak maar eens een wandeling door on s dorp; het buitengebied of door de bossen; verloedering op en top. Tip: dien een klacht in bij de gemeente. De gemeente laat nl. weten niet vaak klachten te krijgen. Vele mensen… Lees meer »
Erik

Groot gelijk! Zo hangt er al weken een tasje gevuld met allemaal kleine drankflesjes. Deze hangt bij de oversteekplaatst rabobank, bruna. Als je er langs loopt dan kan je beter je adem inhouden zo stinkt het!

Hopelijk doet de nieuwe burgemeester er WEL iets aan!

De Kuier

Nieuwe burgemeester drinkt niet!

wpDiscuz