Groesbeek tweede op NK Maasheggenvlechten

Op zondag 11 maart vond het NK Maasheggenvlechten bij Oeffelt plaats. Team Landschapsbeheer Groesbeek werd tijdens dit NK tweede.

Het was ween prachtige dag. Meer dan 9.000 bezoekers hebben genoten van het geweldige Maasheggenevenement. Veel bezoekers uit de regio, en ook veel belangstellenden van elders, waaronder ook veel buitenlanders. Het ontbreken van paarden werd voor de kinderen opgevangen door een groot hobbelpaard, een voltige demonstratie op een houten paard en lekker broodjes bakken boven een houtvuur.

Het zevende NK had weer sterk het karakter van een gezellige buitendag waar velen elkaar jaarlijks ontmoeten. Naast 120 heggenvlechters waren er meer dan 100 vrijwilligers die het publiek een mooie dag bezorgden, en maasheggenfans maakten.

De uitslag:
1e plaats, Nederlands Kampioen en Winnaars van de Gouden Hiep: Team bestaande uit Jos Arts uit Beugen, Fridie Jacobs uit Boxmeer en Robert Hermsen uit Middelaar. De winnaars zijn als vrijwilligers betrokken bij jeugdwerk en landschapsbeheer bij IVN De Maasvallei, en de overwinning is de bekroning voor jarenlang serieus oefenwerk. De jury gaf hen evenveel punten als een Engels professioneel team dat hier te gast was. De 2e plaats was voor de zeer goede vlechters van Landschapsbeheer Groesbeek, die weer een formidabele show gaven.

Meer informatie over Maasheggenvlechten op de onderstaande twee links:

Uitleg vlechten (met plaatjes)
Instructie vlechten

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeek tweede op NK Maasheggenvlechten

Reageren is niet toegestaan.