Groesbeek zamelt 125.000 kilo textiel in

In 2011 hebben de inwoners van de gemeente Groesbeek via Humana 125.120 kilo textiel ingezameld, in 2010 was dit 5.000 kilo meer.

Mede daarmee heeft Humana vorig jaar met een netto opbrengst van € 996.704 programma’s ondersteund in zuidelijk Afrika in de landen Angola, DR Congo, Malawi, Mozambique en Zambia. Maar liefst 45.000 mensen zijn hiermee bereikt. Het ingezamelde textiel biedt met een duurzaam tweede leven verschillende nieuwe kansen.

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars in Nederland. Met de opbrengst uit de textielinzameling in onder andere de gemeente Groesbeek ondersteunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten op het gebied van gezondheid, onderwijs en economische ontwikkeling in moeilijk bereikbare plattelandsgebieden in zuidelijk Afrika.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ik vind deze acties altijd prima, mits het ook bij de juiste bevolking terecht komt. Helaas is dat niet vaak het geval en vanwege die reden doen wij er niet meer aan mee.
In de link zie je wat bijv. de directeuren van deze goede doelen verdienen.
http://www.vrijalmelo.nl/2010/09/3893/ Ook van deze organisatie heeft bijna 100.000 euro op jaar basis.

Nogmaals iemand moet het doen en het is goed dat het gedaan wordt, maar hopelijk kijkt een regering hier ook eens naar.

wpDiscuz