Groesbeek mogelijk dupe herverdeling gemeentefonds

Gemeenten met veel recreatiewoningen op hun grondgebied, waaronder Groesbeek, dreigen miljoenen euro’s mis te lopen door de herverdeling van het gemeentefonds. Dat stelt de koepel van recreatieondernemers RECRON dinsdag.

Volgens de RECRON tellen tot nu toe alle recreatiewoningen mee bij de uitkering uit het fonds; in de nieuwe situatie alleen gebouwen met een woonbestemming. Voor Groesbeek betekent dat minder inkomsten. Vanaf 2013 gaat het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) de gegevens uit de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) gebruiken bij het opleveren van de onderliggende cijfers voor het verdelen van het gemeentefonds.

De RECRON is bang dat de gemeenten lokale lasten en de toeristenbelasting gaan verhogen. Daardoor krijgt de toeristische sector het zwaarder. “In deze financieel zware tijden is stabiliteit letterlijk van levensbelang voor recreatieondernemers. Mocht minister Spies (Binnenlandse Zaken) haar plan toch door willen zetten dan wil RECRON de garantie dat de betreffende gemeenten de kosten niet gaan verhalen op de recreatiesector via verhoging van de toeristenbelasting of andere lokale lasten”, aldus de RECRON in een brief naar de minister.

Lijst getroffen gemeenten (WORD-DOC)
Brief RECRON aan minister Spies (.PDF)

Recron.nl, DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeek mogelijk dupe herverdeling gemeentefonds

Reageren is niet toegestaan.