Millingen betaalt niet teveel aan Groesbeek

Sinds 2009 voert de ambtelijke organisatie van Groesbeek ook alle werkzaamheden uit voor de gemeente Millingen aan de Rijn. De laatste tijd is er enige ophef ontstaan over de kosten, die Groesbeek daarvoor in rekening brengt. De inspecteur, die in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezig is met het saneren van de financiële positie van Millingen, heeft met zoveel woorden in zijn rapportage gezegd, dat Millingen te veel betaalt. Die conclusie is aantoonbaar onjuist.

De kostprijs van elk uur ambtelijke inzet wordt berekend door de totale kosten van de organisatie te delen door het aantal uren, dat beschikbaar is voor uitvoering van de werkzaamheden. Deze kostprijs per uur is voor Millingen en Groesbeek dus hetzelfde. De kosten voor Millingen worden dus vooral bepaald door het áántal uren, dat Millingen volgens afspraak van de gemeente Groesbeek afneemt.

Tegelijkertijd zegt de inspecteur ook, dat het serviceniveau in Millingen al minimaal is. Dat betekent dat het aantal voor Millingen beschikbare uren dus niet mag afnemen. Bovendien constateert hij, dat de Groesbeekse organisatie in verhouding tot andere gemeenten efficiënt werkt en dat de totale kosten dus niet te hoog zijn. De opvatting van de inspecteur zou er toe moeten leiden, dat Millingen per uur minder betaalt dan Groesbeek. Een dergelijke opvatting willen burgemeester en wethouders van Groesbeek in de richting van hun Groesbeekse inwoners absoluut niet voor hun rekening nemen.
Deze benadering ziet de gemeente als zeer onjuist.

Doordat de gemeente Groesbeek een groot overschot op de jaarrekening 2011 heeft, zou misschien de gedachte kunnen post vatten, dat Millingen daarvoor het gelag betaalt. Die indruk moet bij voorbaat worden weggenomen. Het overschot wordt voor het grootste deel veroorzaakt door binnen de gemeente Groesbeek niet gemaakte kosten.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Paul

Hahaha die doen wel erg hun best om de boel even recht te zetten daar in het gemeentehuis. Nouja zo te lezen staan ze in hun recht dus dat is goed. Go Gemeente!

wpDiscuz