Regionale metalbands in OJC Maddogs

Zaterdag 12 mei staan in Groesbeek de bands Myrkvar, Deem Index, Asgrauw en Essence of Insanity op de planken. Deze metalbands spelen diverse stijlen metal, maar hebben één ding gemeen: ze komen allemaal uit dezelfde regio. De entree bedraagt 3 euro, aanvang 19.30 uur.

Myrkvar

Myrkvar bestormt al sinds 2004 de metalpodia der Lage Landen met hun energieke folk/ viking metal. Het karakteristieke geluid van deze band laat zich het beste omschrijven als een mix tussen vrolijke folk gevolgd door snelle energieke gitaar riffs met knallende drums. De felle screams en grunts worden afgewisseld met cleane zang waardoor een echte folk-sfeer ontstaat. Tijdens optredens deelde Myrkvar meermaals het podium met grote namen als: Turisas, Finntroll, Korpiklaani, Thyrfing, Månegarm, Heidevolk en vele anderen.

Afgelopen periode is de band druk bezig geweest met de opvolger voor het debuutalbum ‘Als een Woeste Horde’. In 2011 is ‘As en Bloed’ samen met geluidstechnicus en producer Nico van Montfort (bekend van zijn werk met Heidevolk) opgenomen. Nu is het geheel voltooid, en zal ‘As en Bloed’ in mei 2012 het einde der tijd verkondigen… Vanavond zal Myrkvar ons voorbereiden op het nieuwe album!

Deem Index

De muziek die Deem Index maakt is bruut maar herkenbaar, bevat sporen van de ‘Gothenburgstijl’, death/trash, hedendaagse en old school metal. De persoonlijke en poëtische teksten zorgen voor een intense en emotionele lading binnen het muzikale geweld. Door de uiteenlopende persoonlijkheden kun je niet geheel je vinger leggen op wat de referentiekaders zijn; toch zorgen ze samen voor herkenbare en compacte songs met oog voor detail, die je bij de keel grijpen.

Asgrauw

Asgrauw is een Groesbeekse black metal band, opgericht in 2012. De band haalt invloeden uit de old school black metal, denk hierbij aan Urgehal, Horna en Darkthrone, en je weet wat je kan verwachten: onvervalste black metal met melodische gitaarriffs, felle screams en pompende drums. Deze avond zal Asgrauw haar promo presenteren. Dit schijfje zal deze avond ook voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Essence of Insanity

Opener van de avond is het Nijmeegse Essence of Insanity. Deze band is voortgekomen uit de band Dei Mortis. Door de diverse smaken van de bandleden is er een mix ontstaan die niet in een hokje te stoppen is. Met invloeden uit de prog., black, thrash en death metal krijgen we te horen wat volgense Essence of Insanity echte (extreme) metal hoort te zijn.

De zaal opent om 19.30 uur, de eerste band start om 20.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.

Kijk op www.ojcmaddogs.nl voor meer informatie.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Regionale metalbands in OJC Maddogs

Reageren is niet toegestaan.