Buurtmarkt Breedeweg wordt een feit

Vanaf komende zomer kunnen inwoners van Breedeweg voor hun dagelijkse boodschappen weer in hun eigen dorp terecht. Het pand Bredeweg 61 gaat onderdak bieden aan de Buurtmarkt Breedeweg, een bijzonder initiatief van Pluryn en tot stand gekomen in nauw overleg met de gemeente Groesbeek, aannemersbedrijf Peter Kaal, Terra Vita, woningcorporatie Oosterpoort en de Wijkraad Breedeweg.

Na het vertrek van de laatste supermarkt in 2008 (Spar red.) stond het winkelpand in het hart van Breedeweg leeg. Inwoners van het dorp moeten sindsdien voor hun boodschappen naar Groesbeek, maar dat gaat snel veranderen. De verbouw van het pand tot Buurtmarkt is inmiddels begonnen. Eind maart vorig jaar gaf de gemeenteraad groen licht voor de komst van de wijkmarkt. De Groesbeekse politiek was razend enthousiast over dit initiatief.

De Buurtmarkt Breedeweg wordt geen gewone supermarkt. Natuurlijk kunnen klanten er straks terecht voor alledaagse levensmiddelen. Het assortiment is breed en wordt afgestemd op de behoefte van klanten. Daarnaast zijn ook verse biologische producten verkrijgbaar. Ze worden geleverd door veertien regionale agrarische ondernemers, die samenwerken onder de naam Terra Vita. De bakkerij van Pluryn die nu nog in het voormalige Dagactiviteitencentrum (DAC) aan de Zevenheuvelenweg is gevestigd, verhuist naar de Buurtmarkt. De bakkers zorgen straks voor dagelijks vers brood en banket.

Naast een supermarkt wordt de Buurtmarkt ook een ontmoetingspunt voor inwoners van Breedeweg en een rustpunt voor passerende wandelaars en fietsers. In de lunchroom schenken medewerkers onder andere koffie van Coffyn en thee van Bloesem, beide zijn maatschappelijke ondernemingen van Pluryn. Natuurlijk zijn ook lekkernijen uit de eigen bakkerij verkrijgbaar.

Medewerkers van de buurtmarkt zijn voornamelijk mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze hebben er hun werkplek of willen via de buurtmarkt re-integreren. De winkel en de lunchroom zijn straks zes dagen in de week geopend. Bij de gemeente Groesbeek ligt een verzoek om ook op zondag de deuren te mogen openen.

Buurtmarkt Breedeweg streeft ernaar om nog voor de Vierdaagse de eerste klanten te ontvangen.

Website Wijkraad Breedeweg, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
William

Goed initiatief!

Paul

Leuk voor de mensen in de Breedeweg. Ik hoop dat het een beetje aanslaat, die Spar is niet voor niets weg, toch?

miep

Super!!!!

Leuk maar weggesmeten geld.

handy

Goed plan, laat het een suc6 worden.

Bruukse

Da zal tied worre!!! Motte de minse uut de bruuk ok de bodschappe hier goan doen en nie nor taarp goan!!!
Moi ke!!!!

buitenstaander

Geweldig initiatief…..

Groesbeker

Linkse hobby van onze raadslieden?
Leuk idee, maar volgens mij wordt hier weer geld weggegooid.

hartstikke leuk ,nee geld weggooien voor een tram ! en de fietslorry dan ?ik hoop dat de nieuwe burgemeester wat ideen voor groesbeek meeneemt uit wijchen [vooral winkels]

ypi volgens mij is die fietslorry geen weggegooid geld.

ik bedoelde met de lorry dat hij ook veel geld heeft gekost en nu al weggaat of hoe wil je dat doen met de tram tegelijk

wpDiscuz