Dodenherdenking 2012: wegafsluitingen

Op vrijdag 4 mei vindt op de Canadese erebegraafplaats de traditionele dodenherdenking plaats. Een herdenking die wordt voorafgegaan door de stille tocht vanaf het gemeentehuis in Groesbeek en vanaf de Clarenbeekseweg in Berg en Dal.

De deelnemers aan de tocht vanuit Groesbeek kunnen vanaf 18.45 uur voor een kop koffie terecht in de hal van het gemeentehuis. Vanaf deze plek vertrekt dan de stille tocht om 19.00 uur naar het Canadese kerkhof.

Krans leggen

De plechtigheid daar zal om ca. 19.45 uur beginnen met medewerking van Fanfare Jubilate Deo, het Groesbeeks Gemengd Koor, basisschool Op de Horst en het Montessori College. Burgemeester Keereweer zal een korte overweging uitspreken en namens de bevolking van de gemeente Groesbeek een krans leggen. Ook namens de ambassade van Canada zal een krans gelegd worden.

Berg en Dal

In Berg en Dal vindt op 4 mei eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg, waar namens de Groesbeekse bevolking door wethouder Thijssen als loco-burgemeester een bloemstuk gelegd wordt. Deze plechtigheid duurt van ca. 18.45 tot 19.15 uur, waarna de deelnemers ook richting Canadese erebegraafplaats zullen lopen. Na afloop zijn alle deelnemers aan de herdenking welkom in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945.

Afsluitingen

Vanwege de stille tocht worden 4 mei de Nieuweweg vanaf Total Groesbeek, de Molenweg en de Dorpsstraat voor alle verkeer afgesloten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. De Zevenheuvelenweg wordt van 18. 30 uur tot 21.00 uur afgesloten. Tevens zal in verband met de herdenking in Berg en Dal op 4 mei tussen 18.30 uur en 19.30 uur de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dodenherdenking 2012: wegafsluitingen

Reageren is niet toegestaan.