Waarschuwing aan hardlopers voor roofvogels

Hardlopers moeten de komende tijd waakzaam zijn voor mogelijke aanvallen van roofvogels. Het broedseizoen is weer begonnen dus de roofdieren doen er alles aan om hun nest te verdedigen. Een hardloopster maakte maandag melding bij DeGroesbeek.nl over een aanval nabij het Zwaantje.

Vorig jaar was er veel te doen omtrent de aanval van waarschijnlijk een buizerd. De bekende Groesbeekse hardloper Jeroen van Erp kreeg in juni 2011 de schrik van zijn leven toen hij tijdens zijn trainingsronde door een roofvogel werd aangevallen. Dit vond plaats in het bosgebied tussen Groesbeek en Mook, een bekend terrein voor de hardlopers.

Het advies is om bij een mogelijke aanval juist rustig te blijven, om vervolgens om te keren en weg te lopen. Het desbetreffende gebied moet dan tot aan het eind van het broedseizoen gemeden worden. Hardlopers moeten dus tijdelijk een andere route kiezen. Men doet er verstandig aan om melding van de locatie van de aanval te maken. Of de gemeente de wandelaars binnenkort gaat waarschuwen door middel van borden voor dit gevaar is vooralsnog niet bekend.

Het alarmerende geluid van een buizerd wanneer iemand het nest nadert (.MP3-bestand).

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Waarschuwing aan hardlopers voor roofvogels

Reageren is niet toegestaan.