Langste non-stop estafetteloop ter wereld door Groesbeek

Tussen 2 en 5 mei 2012 vindt de Benelux Run plaats. De Benelux Run is een unieke internationale estafetteloop en zal gaan door de landen België, Groothertogdom Luxemburg en Nederland. Het is met maar liefst 810 kilometer de langste non-stop estafetteloop ter wereld.

Op vrijdag 4 mei komt de Benelux Run door de gemeente Groesbeek via de volgende straten: Grafwegen – Knapheideweg – Kruksebaan – Wilgstraat – Hemeltje – Kapittelland – Knapheideweg – Houtlaan – Kerkstraat – Burgemeester Ottenhoffstraat* – Zevenheuvelenweg – Nieuweweg – Zevenheuvelenweg. Tussen 05:00 uur en 06:00 uur passeren de recreanten en tussen 09:30 uur en 10.30 uur komen de wedstrijdlopers voorbij. De run gaat via Groesbeek, een stukje Berg en Dal, Beek, Persingen en Ooij naar Nijmegen.

Teams van estafettelopers lossen elkaar zonder ophouden dag en nacht af. Het begint op 2 mei in La Roche-en-Ardenne (België) en eindigt op 5 mei in Nederland. Zij volgen een parcours op kleine maar goed beloopbare wegen. De BeNeLux Run respecteert de Dodenherdenking op 4 mei en sluit zich aan bij de twee minuten stilte van 20:00 uur tot 20:02 uur.

Met een sprookjesachtig parcours en een sfeer die zijn weerga niet kent, mag dit vierdaagse sportevenement van de Benelux met recht de loopbelevenis van het jaar worden genoemd. Duizenden lopers die ieder op hun eigen manier een unieke overwinning behalen; toegejuicht door een enthousiast publiek zullen zij een sportieve prestatie leveren. Samen beleef je een uniek avontuur. Je gaat door nachtelijk Luxemburg, slapend België en ontwakend Nederland. En wanneer op het einde van de dag de natuur weer inslaapt, zie je samen de zon ondergaan en weer opkomen en laat deze een legendarische indruk achter.

*= 500km Checkpoint van de run.

Meer informatie op: www.beneluxrun.nl.


Gemeente Groesbeek, BeNeLuxRun.nl, DeGroesbeek.nlTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

En we lope gen dûr Gruusbek hin
want van lope kriede goeie zin
as ge lopt dan kriedet lekker het
en we treije mej nog dûr ien bed
Lalalala 2x
joa want as ge lopt dan kriede kammeruij
lalalala 2x
en de mèste tied dan lope w’ovver puij

lalalala-lalalala-jalalala-lalalalaa

wpDiscuz