Eindexamens 2012 begonnen

Vandaag zijn de eindexamens voor scholieren van vmbo, havo en vwo begonnen. De examens duren tot 1 juni. Er zijn 206.870 eindexamenkandidaten; 106.158 vmbo’ers, 59.434 havisten en 41.278 vwo’ers. Zo’n 4570 havo-leerlingen begonnen vanochtend met het examen kunst.

Dit jaar zijn de exameneisen verhoogd. Het gemiddelde cijfer van het centraal schriftelijk examen moet nu 5,5 of hoger zijn om te slagen. Tot nu toe ging het om het gemiddelde cijfer van het schoolexamen en het centraal schriftelijk examen samen.

Eindexamenjournaal

De verwachting is dat hierdoor 18.000 leerlingen meer zullen zakken dan vorig jaar. Meer dan de helft van de leerlingen is daar bezorgd over, blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Ze vinden dat de druk om in deze twee weken te presteren te groot is.

Gedurende de examenperiode zijn er dagelijks drie Eindexamenjournaals op 3FM, samengesteld door de redactie van NOS op 3. Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs heeft om 08.00 uur het eerste eindexamenjournaal van 2012 gelezen op 3FM tijdens de ochtendshow van Giel Beelen.

LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren)

Volgende week maandag bezoekt Van Bijsterveldt de eindexamenklachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Het LAKS inventariseert elk jaar wat er is misgegaan bij de examens. Tussen 16.30 en 17.00 uur behandelt de minister dan telefonische klachten van eindexamenkandidaten.

Groesbeekse geslaagden

Uiteraard zullen ook dit jaar inwoners uit de gemeente Groesbeek hun eindexamen doen. DeGroesbeek.nl probeert na de examens, evenals vorig jaar, een lijst met Groesbeekse geslaagden (voor zover bekend bij de redactie) te publiceren. Ben jij geslaagd? Stuur dan een mailtje met jouw naam en de school waar jij examens hebt gedaan naar: [email protected]. Groesbeekse scholen en scholen met geslaagden uit de gemeente Groesbeek kunnen ook mailen.

De redactie wenst alle eindexamenkandidaten veel succes!

NOS, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Eindexamens 2012 begonnen

Reageren is niet toegestaan.