Modewinkel ten einde raad na dubieuze sluiting

Modewinkel More-Fashion in Groesbeek, gelegen in het pand van de oude Blokker, moet noodgedwongen de deuren sluiten.


Foto: Het voormalige pand van de Blokker

Concurrentie zou de reden zijn volgens diverse media en wethouder Sjaak Thijssen. More-Fashion blijkt echter de dupe te worden van problemen tussen de verhuurder en de gemeente over het huurcontract.

Exploitant Piet Bakker zegt dat men bij de modewinkel ten einde raad is. “Wij kregen telefoon van Stichting Alvast of wij belangstelling hadden voor winkelruimte in Groesbeek. Wij zijn gaan kijken en hadden interesse. Dan neemt Alvast contact op met de eigenaar van het pand en krijgt goedkeuring voor de werkzaamheden die wij uitvoeren. Het contract werd getekend met Alvast met de toezegging er te mogen zitten tot afbraak”, aldus Bakker tegenover DeGroesbeek.nl

Bakker had op dat moment een winkel in Beuningen, maar heeft deze opgezegd en is vervolgens in Groesbeek aan de slag gegaan. Op 1 december begint men bij More-Fashion aan het klaarmaken van de winkel, totdat de telefoon gaat. “Alvast belde om even te stoppen (met de werkzaamheden, red.) omdat er wat was met gemeente Groesbeek (wethouder Thijssen). Dit was voor het eerst dat wij er van op de hoogte werden gebracht dat het pand van de gemeente is. Alvast en gemeente konden er blijkbaar niet uitkomen en vonden toen dat wij maar moesten vertrekken”.

Dat er problemen zijn tussen Alvast en de gemeente werd in maart al bekend. VOLG stelde daarop raadsvragen. De modewinkel was het niet eens met de uitzetting en wat volgde was getouwtrek op juridisch vlak. “Wij hebben een advocaat ingeschakeld wat ons veel geld heeft gekost. Na heel veel maanden op en neer gedoe tussen beide advocaten komt de advocaat van de gemeente met de mededeling dat de winkel ontruimd moet worden in verband met klaarmaken voor afbraak. Dit was voor ons het einde omdat wij afspraak hadden tot afbraak”, weet Bakker DeGroesbeek.nl te melden.

Over wat erna gebeurde is Bakker verontwaardigd. De Gelderlander kwam met het bericht dat de winkel moest sluiten vanwege concurrentie. Dit is wat Thijssen de journalist van het bekende dagblad heeft gezegd. “Een journalist neemt contact op met wethouder Thijssen en krijgt het antwoord dat wij er uit moeten om concurrentie voor andere winkels. De journalist vraagt daarop hoe dat dan zit met winkel ernaast die met het hetzelfde contract zit en kreeg als antwoord: die verkoopt kunst. Deze winkel verkoopt 80 procent van wat wij verkopen. Hoe belachelijk kun je jezelf maken?”, zegt Bakker.

Bakker kan het niet begrijpen dat men op deze manier een “kleine ondernemer kapot maakt”. Hij hoopt dan ook oprecht dat de gemeente naar deze zaakt kijkt en dat er nog iemand in de gemeente Groesbeek een helpende hand kan bieden.

“Wij zijn te einde raad”, besluit hij. Of de exploitant de zaak elders in Groesbeek voort wil zetten is nog niet bekend.

DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Gauw slopen dat oerlelijke pand zijn we er gelijk vanaf !!

Ik hoop dat er voor Mode Fasion een oplossing komt. Zoiets kun je niet maken.

hendrikje

Nou gemeente eindelijk actie met centrum plan

Dus gauw weg dat pand en doorn in het oog voor dorps hart van Groesbeek .
Wat de heer Bakker betreft u wist dat het sloop pand was u wilde gewoon goedkoop zitten meer niet .
Nu probeer u er en slaatje uit te slaan dat is zeer flauw van u kant .
Ik vind als u echt ondernemer bent huur dan het pand naast juwelier in zelfde straat nog wel
Maar dan hoor ik u niet meer .

ijsbeer
Het lijkt erop dat Stichting Alvast iets te voorbarig of misschien wel onbevoegd – want zonder toestemming van de eigenaar van het pand – een contract heeft gesloten met de winkelier. De winkelier wordt daarvan nu de dupe. Je kunt ook stellen dat de winkelier misschien niet goed heeft opgelet en een contract is aangegaan met een partij die op dat moment helemaal niet over het pand beschikte. Hopelijk zit er voor hem een goeie clausule in het contract om de geleden schade te verhalen op de verhuurder. Wie is Stichting Alvast eigenlijk? Waarom is dit een stichting, het is… Lees meer »
Tommy

Sjakie scoort geen pluspunten met die smoesjes van ‘m. Jammer dat de winkel nu de klos is door problemen tussen stichting en gemeente.

maikel

ik word moe van sjaak thijssen,bijna bij al het gedoe in groesbeek zit ie tussen….

Concurentie voor andere winkels ???? Ze mogen blij zijn dat er een kleding winkel bij is gekomen ,,en er moeten er nog veel meer komen …Dan is er tenminste weer wat te beleven in Groesbeek …

slumpke

Kan die wethouder Sjaak Thijssen niet eens opdonderen! Deze man is al 20 jaar vrijwel onafgebroken wethouder van ruimtelijke ordening en al vanaf 1999 met het centrumplan bezig. Is er iemand in Groesbeek die vindt dat het centrum er de afgelopen 20 jaar op vooruit is gegaan? Er is wel heel veel gemeenschapsgeld weggegooid aan plannen, adviseurs, vreemde projektontwikkelaars en meer van die flauwekul. We hebben in Groesbeek toch prima aannemers en bouwvakkers.

Wethouder Sjaak Thijssen, kunt u misschien ook aan de mensen van groesbeek verklaren, wat we aan kunst kunnen vinden in het pand naast More Fasion, die wel mogen blijven, maar waar de mensen uit groesbeek geen stukje kunst kunnen vinden, alleen soort gelijken artiekelen als More Fasion zit daar het Concurentie beding??? Zijn er in heel groesbeek misschien nog mensen die de Fam bakker kunnen helpen?????

slumpke zei:
Kan die wethouder Sjaak Thijssen niet eens opdonderen! Deze man is al 20 jaar vrijwel onafgebroken wethouder van ruimtelijke ordening en al vanaf 1999 met het centrumplan bezig. Is er iemand in Groesbeek die vindt dat het centrum er de afgelopen 20 jaar op vooruit is gegaan? Er is wel heel veel gemeenschapsgeld weggegooid aan plannen, adviseurs, vreemde projektontwikkelaars en meer van die flauwekul. We hebben in Groesbeek toch prima aannemers en bouwvakkers.

En Slumpke waar heb jij op gestemd in die afgelopen 20 jaar

mira

Alweer die akelige Sjaak Thijssen
BA DONDER STRAAL OP.
Ze MOETEN HEM ER UITGOOIEN BIJ
DE GEMEENTE.

wpDiscuz