Lage woonlasten in Groesbeek

De gemeente Groesbeek staat in de top 5 als het gaat om lage woonlasten. Dit staat in de Atlas van lokale lasten 2012 na onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hier staan ieder jaar de woonlasten van ruim 400 gemeenten in.

De gemiddelde gemeentelijke woonlasten voor een eenpersoonshuishouden in Nederland zijn € 613,-. Groesbeek zit hier met € 398,- ruim onder. Ook bij de meerpersoonshuishoudens scoort het heuveldorp goed. Gemiddeld zijn de lasten daarvan € 683,-, maar in Groesbeek is dit nog € 541,-. Het dorp zit € 40 tot € 80,- (afhankelijk van huishouden) onder de gemiddelde reinigingsheffingen.

Groesbeek kent veel toeristen en zit ook qua toeristenbelasting ruim onder het landelijke gemiddelde. Per overnachting betaalt een toerist in Nederland € 1,46 aan belasting, in Groesbeek is dit € 0,78. Ook hondenbezitters zijn welkom in Groesbeek. Zij betalen in “onze” gemeente géén hondenbelasting, terwijl het gemiddelde baasje van onze trouwe viervoeter toch al zo`n € 60,- per jaar kwijt is.

Coelo.nl, DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Doei

Wacht maar tot we Millingen erbij “krijgen”…

Hans Peters

Dat denk ik ook Doei.
Effe vergeten met die lage lasten hadden we ook nog eens zo’n 3 miljoen over en onderhand 27 miljoen aan reserves.
We moeten ruim denken maar of dat we op z’n Groesbeeks nou zo happig moeten zijn, ik denk van niet.

Robbert

Kreeg ik maar eens te maken met woonlasten. Maar helaas niet mogelijk, huren gaat niet want dan moet ik nog 11 jaar wachten en alleen kopen kan ik niet betalen. ;-(

mira

Waarom maken ze dit bekend.
willen ze zeker meer vreemd volk
mee lokken.
om hier te komen wonen.

wpDiscuz