Gemeente trekt miljoen uit voor nieuwbouw Vossenhol

De gemeente Groesbeek wil maximaal 1,1 miljoen euro uitgeven voor vervangende nieuwbouw bij basisschool ‘t Vossenhol. Dit blijkt uit een raadsvoorstel (B26) van het College in Groesbeek. Het doel is om de basisschool een toekomstbestendige huisvesting te bieden, waarbij alle lesprogramma’s zijn gehuisvest in één gebouw dat voldoet aan de huidige wet- en regelgeving omtrent huisvesting onderwijs.

Broodnodig onderhoud

Al enige jaren staat groot onderhoud op de planning voor de huisvesting van basisschool ‘t Vossenhol. Echter bleek er meer aan de hand dan enkel het uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud aan onder andere het dak, kozijnen, verlichting, etc. Ook voldoet het gebouw niet aan de huidige normen voor ventilatie (sterk verouderd). Het bevoegd gezag (Stichting Primair Onderwijs Groesbeek; SPOG) heeft daarom een hernieuwde aanvraag gedaan voor vervangende nieuwbouw van ‘t Vossenhol.

Renovatie of nieuwbouw

Er was ook een mogelijkheid om het oude pand te renoveren. Na renovatie is het gebouw wel weer klaar om de aankomende 40 jaar dienst te doen als huisvesting voor basisschool ‘t Vossenhol, echter zal de energieprestatie van het gebouw ver achterblijven bij een nieuw te bouwen huisvesting en voldoet het gebouw dan nog steeds niet aan de gewenste onderwijskundige vernieuwingen. Ook zal nieuwbouw aanzienlijk goedkoper zijn in het energiegebruik en leidt een betere ventilatie tot een gezondere omgeving voor de docenten en schoolkinderen. Het bevoegd gezag kiest daarom voor vervangende bouw van de bestaande huisvestingslocatie in plaats van het uitvoeren van groot onderhoud en renovatie. Daarbij komt dat de kosten voor vervangende nieuwbouw voor de gemeente niet hoger zijn dan voor renovatie.

Tijdelijke huisvesting

Op basis van de leerlingenprognoses van 2011 blijkt dat ‘t Vossenhol op langere termijn 10 groepen zal hebben. De vervangende nieuwbouw zal daarom 10 groepen omvatten. Het huidig aantal klaslokalen bedraagt 12. Omdat er nu meer ruimte aanwezig is dan noodzakelijk, zullen tijdens de bouwwerkzaamheden 4 lokalen in gebruik blijven. De overige groepen zullen gebruik gaan maken van de leegstaande noodlokalen van het Montessori College aan de Spoorlaan.

Besluit

Op 31 mei besluit de Groesbeekse gemeenteraad of het een krediet van € 1.100.000,- beschikbaar wil stellen voor de nieuwbouw. Het bevoegd gezag garandeert dat zij € 850.000,- kunnen en zullen bijdragen aan de vervangende nieuwbouw. Daarmee komt het totale budget op bijna twee miljoen. Een sloopvergunning voor het huidige pand is inmiddels al afgegeven. De bedoeling is dat het gebouw vóór het schooljaar 2013-2014 in gebruik kan worden genomen. De sloop en de bouw zelf kunnen in principe deze zomer beginnen en zullen naar verwachting één jaar in beslag nemen.

Update 31 mei 2012, 21:45 uur
De raad is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel.

Raadsvoorstel (B26) Groesbeek, DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Manuele

Waar blijft de tijd. Ik hoorde bij de 1e lichting leerlingen daar. Meisjes nog apart van de jongens. Het jaar na mij werden de klassen gemengd.

Jupke

Platgooien en zo snel mogelijk beginnen, goed voor de werkgelegenheid (natuurlijk wel uitsluitend werknemers uit Groesbeek)Maar onze ambtenaren kennende zullen ze wel net zolang vergaderen en zeuren totdat het project 4 miljoen kost.

groesbeker

Hallo Jupke wij werken met vele groesbekers bij een bedrijf in utrecht dan kunnen wij het toch ook maken (wij zijn tenslotten ook groesbekers)

Jupke

Natuurlijk kerel, zit je lekker dicht bij huis.

Ouder

Gelukkig zet de nieuwe directeur zich wel voor 200% in om zsm een nieuw gebouw te realiseren. Vocht rot en ouderdom deerde John Peters niet. Die was de laatste jaren meer bezig met aftellen om zsm nietszegende dingen te willen delen in de tafel voor twee……

Bjorn Ceelen

Goede zaak voor een goed doel

ouder2

Eindelijk gaat het dan gebeuren. Na jaren gestreden te hebben om nieuwbouw.John Peters heeft er echt heel veel voor gedaan om al eerder nieuwbouw te krijgen maar dan moeten de andere partijen niet tegenwerken. Maar Eindelijk krijgt de school toestemming. Ben heel benieuwd hoe het resultaat zal worden.

ouder3

Eindelijk een gezonde school voor onze kinderen. Het is nu echt erg: met vrieskou met de jas in de klas omdat de verwarming het weer niet doet, lekkende daken en ventilatie is inderdaad slecht. Ik ben er nu aan gewend, maar ik vond onze kinderen het eerste jaar gewoon stinken naar vocht als ze uit school kwamen. Zo snel mogelijk dus!!!

wpDiscuz