Stand van zaken glasvezel Groesbeek

In januari 2012 is bekend geworden dat Groesbeek “ja” heeft gezegd tegen de komst van glasvezel. Naar nu bekend is geworden starten de werkzaamheden in Groesbeek na de bouwvak.

De civiele werkzaamheden starten op 4 juni in het Heilig Landstichting. Dit dorp komt om verschillende redenen eerder aan de beurt dan Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Berg en Dal, waar de werkzaamheden vanaf 13 augustus starten. “Om aan het gebied te wennen en het team in te werken, wil de aannemer klein starten. HLS (Heilig Landstichting, red.) is hiervoor zeer geschikt”, zegt Sven Bergman van Reggefiber tegenover DeGroesbeek.nl. “Civieltechnisch zijn er een aantal extra hindernissen in HLS te overwinnen. Deze vergen extra voorbereidingstijd welke wij via deze wijze willen gebruiken”.

Groesbeek en Millingen aan de Rijn worden in het zomerseizoen goed bezocht door toeristen. Om die reden is ook gekozen om beide dorpen te ontzien van de werkzaamheden in de periode tussen juni en augustus. Na de bouwvak kan er begonnen worden. “Groesbeek en Millingen kennen een redelijk druk toeristisch seizoen. Met deze gedachte is ervoor gekozen om in de aanloop naar deze periode, Groesbeek en Millingen te ontzien. Direct na de bouwvak, zal er gelijktijdig gestart worden in zowel Groesbeek als in Millingen ad Rijn, gevolgd door Berg en Dal”, besluit Bergman.

Reggefiber is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente. Zo plaatst Reggefiber bijvoorbeeld zogenaamde wijkdistributiehuisjes. De wijkdistributiehuisjes zijn een belangrijk onderdeel bij het aanleggen van dit glasvezelnetwerk. Een wijkdistributiehuisje is een verdeelpunt waar alle glasvezelverbindingen bij elkaar komen. Deze zijn nodig om de woningen in de omliggende wijk aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier krijgt elke woning een eigen verbinding op het glasvezelnetwerk. Per huisje kunnen ongeveer 2.700 woningen worden aangesloten.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Ik had begrepen dat als je geen glasvezel wilde, je toch gevraagd zou worden of je de kabel in huis wil. Heb ik dit gemist of moet dit nog gebeuren?

Tommy

Nog niets gehoord hier. Dat zullen ze vlak voor de aanleg wel gaan doen denk ik en zo te zien duurt dat nog wel even.
Als ik jou was zou ik dat overigens wel gewoon doen, want zover ik weet is dat kosteloos. Als je na de aanleg nog een kabel naar je huis wil hebben kost dat best wat knaken want dan moeten ze speciaal voor jou de boel openbreken.

Tommy, dat was ik idd ook van plan. Daarom mijn vraag…

eddy

Hier hebben ze hert wel gevraagd, zegt me vrouw doe maar niet. Moet ik nou scheiden of gewoon gaan bellen van DOE MAAR WEL.
Je kan ze ook nooit alleen thuis laten, je moet er altijd bij blijven. pfffff

wpDiscuz