Voedselbank Groesbeek is een feit

Begin mei 2012 heeft een aantal inwoners van de gemeente Groesbeek de stichting Voedselbank Groesbeek en omstreken opgericht. De stichting Voedselbank Groesbeek e.o. streeft ernaar om in september 2012 te starten met uitgifte van voedselpakketten. Daarvoor moet nog veel werk verzet worden.

Waarom een voedselbank In Groesbeek?

Steeds meer mensen in Nederland vragen hulp aan een voedselbank. Ook in Groesbeek wonen mensen die afhankelijk zijn van voedselhulp. Sommigen maken nu al gebruik van voedselbanken in de omgeving, bijvoorbeeld Millingen aan de Rijn of Nijmegen. Voedselbank Nederland verwacht dat in de gemeente Groesbeek zo’n 40 gezinnen in aanmerking komen voor een voedselpakket.

Het gaat om mensen die door omstandigheden niet genoeg geld meer hebben om van te leven.

Langdurige ziekte, geen werk meer, echtscheiding, e.d. zijn vaak oorzaken dat mensen in inkomen fors achteruit gaan. De vaste lasten (hypotheek/huur, energiekosten, verzekeringen, e.d.) blijven meestal hoog. Als mensen dan te weinig geld hebben om van te leven, kunnen ze elke week een voedselpakket krijgen.

Wanneer hebben mensen te weinig geld om te leven?

De voedselbanken in Nederland hanteren daarvoor dezelfde criteria. Als een volwassen alleenstaande per maand niet meer te besteden heeft dan € 180,- heeft, kan hij/zij een voedselpakket krijgen. Voor een moeder met twee kinderen ligt de grens bij €300,- per maand. Dat betekent dat zij met minder dan € 10,- per dag alles moet doen: eten, kleding, reparaties, cadeautjes, schoolreisje, enz.

Laten we samen zorgen voor mensen die voedselhulp nodig hebben.

Bij de Voedselbank Groesbeek e.o. werken 20 vrijwilligers. Zij behandelen de aanvragen, zamelen voedsel in en geven de voedselpakketten uit. Al het werk is 100% vrijwillig. In Nederland wordt elk jaar voor 4 miljard euro aan voedsel weggegooid. Veel voedsel is nog goed te eten. Daarom vragen we winkeliers, agrariërs, bedrijven en restaurants in de gemeente Groesbeek om voedsel dat over is, aan de voedselbank te geven.

Bedrijven, winkeliers en inwoners kunnen de Voedselbank helpen door voedsel of geld te geven. De voedselbank koopt en verkoopt geen voedsel. Geld is nodig voor de kosten die gemaakt worden..

Help mee.

Zie voor verdere informatie www.voedselbankgroesbeek.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk p

Prima geregeld, hopelijk wordt er geen misbruik van gemaakt en komt het terecht waar het ook hoort.

lamp

dit is nederland wat een rijk land zijn we toch en weer terug naar de jaren 30

Tommy

Eigenlijk van de zotte dat dit ook hier moet gebeuren. Het zal alleen maar erger worden als de Kunduz mensen aan de macht komen. Bezuinigen is iets anders dan het ordinaire lastenverzwaren wat ze nu doen. Dat u daar op 12 september tijdens de verkiezingen maar even aan denkt voordat u een kruisje zet.

Leuk carnavalswagen idee net zoals de Achilles schaal verdwijning ;p

groesbeker

wat heeft achilles hier nou weer mee te doen

aart

@Tommy: Klanten van de voedselbank zijn mensen die door omstandigheden niet genoeg geld meer hebben om van te leven. Maar bovenal zijn het mensen met problemen: 83% kampt met schulden (o.a. te gemakkelijk geld geleend voor onnodige aankopen), en 84% zit in een vorm van hulpverlening zoals maatschappelijk werk en RIAGG. Ik zou niet weten wat ik daar op 12 september met mijn stemgedrag aan kan veranderen. Mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid.

Verder: goed initiatief die Voedselbank. Maar hopelijk leidt het niet tot nog meer gebedel bij de uitgang van de supermarkt, naast krantenverkopers en ‘muzikanten’.

Mariëtte

Schandalig in zo’n rijk land als Nederland een voedselbank!!!! We moeten ons schamen!

Fleur
@ Aart: Zelf doe ik aanvragen voor de voedselbank in een andere gemeente. Ik vind het iets te kort door de bocht om te zeggen dat mensen er gebruik van maken doordat ze bijvoorbeeld onnodige aankopen hebben gedaan en daardoor in de schulden zitten. Er zullen vast een aantal mensen zijn voor wie dit geldt, maar het grootste deel van de mensen die ik tref bij de aanvragen heeft het om een andere reden financieel zwaar. Bovendien moet men in contact zijn met bijvoorbeeld het maatschappelijk werk omdat deze de aanvragen indienen. Je kunt dus niet zelf thuis een formuliertje… Lees meer »
jantje
De voedselbank is een goed iets, maar dat laat toch duidelijk zien dat de kloof tussen de ,,arme en de rijke,, groter wordt in ons toch zo welvarend kikkerlandje, en dat ook die corupte politiek zeker niet de zwaarste lasten op de grootste schouders legt, behalve met woorden in verkiezingstijd! En als dat hele EU fiasco er niet was gekomen, dan hadden we denk niet eens geweten wat een voedselbank was. En Den Haag staat weer op het punt om nog eens 40 miljard boven op de andere miljarden over te maken om ook weer in die bodemloze EU put… Lees meer »
mientje

twee jaar geleden is mijn man plotseling overleden.
ik bleef met drie kinderen achter eentje van 1 jaar en van 3 en 6 jaar.
ook ik ga gebruik maken van de voedselbank.
werken kan ik niet zo veel omdat ik reuma heb.
dus aart kijk uit wat je schrijft en oordeel niet te snel.
ER GEBEUREN DINGEN IN HET LEVEN WAAR MENSEN ZOALS WIJ NIET OM GEVRAAGD HEBBEN .
de groetjes.

wpDiscuz