[Foto’s] Chaos in Groesbeek door noodweer

Groesbeek is woensdagavond getroffen door noodweer. Door de hevige regenval in korte tijd stonden veel straten in het dorp blank.


Hinder voor het verkeer wat via Lagewald moet rijden vanwege afsluiting Wylerbaan. Foto: Piet Spanjers

Het KNMI waarschuwde woensdag al de hele dag voor mogelijke buien, die gepaard zouden gaan met hagel en onweer. Iets na 18:00 uur kwam deze voorspelling uit, met alle gevolgen van dien. Doordat in het heuveldorp ook winkels blank stonden wordt verwacht dat de geleden schade enorm is.


Lagewald, ‘s avonds rond 20:30 uur. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

In diverse wijken kwamen ook de putdeksels los. De brandweer moest op diverse plaatsen aanwezig zijn om de problemen te verhelpen. De burgemeester van Groesbeek, Harry Keereweer, maakte rond 20:00 uur op Twitter melding van het feit dat het water alweer iets gezakt is, maar dat de brandweer en schoonmaakbedrijven nog volop aan het werk zijn.


Ook de weilanden hebben last van het noodweer van woensdag. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De Wylerbaan werd rond 20:15 uur afgesloten. De website 112Groesbeek.nl meldt dat dit waarschijnlijk vanwege aquaplanning is. Op het Lagewald en op andere plaatsen in Groesbeek hadden de weilanden ook last van de buiige regen. Het verkeer wat via Lagewald om moet rijden door de afsluiting van de Wylerbaan moet rekening houden met hinder vanwege de grote plassen water op de weg.

De Mallemolen en Omroep Groesbeek zijn ook getroffen door het noodweer. De vloeren stonden blank en op de foto’s (zie hieronder) is te zien dat men er alles aan deed om de boel op orde te krijgen. Er moest immers “gewoon” gewerkt worden. Iets na middernacht werd Groesbeek opnieuw geteisterd door regen en onweer. Flinke regenbuien gingen gepaard met onweer.

112Groesbeek hield de inwoners van Groesbeek tijdens het noodweer live op de hoogte van de gang van zaken. De site heeft óók enkele foto’s en een video online staan. Voor het allerlaatste nieuws omtrent het heftige weer van woensdag verwijzen wij u daarom ook door naar 112Groesbeek.

Piet Spanjers stuurde DeGroesbeek.nl enkele foto’s van de chaos toe, waarvoor dank! De foto’s staan hieronder.

Foto’s: Piet Spanjers

DeGroesbeek.nl, 112Groesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk p
Ik snap niet dat er nog steeds van die ramptoeristen zijn. Welke idioten gaan met hun auto door de onder gelopen straten rijden. En dan vinden ze het raar dat ze in een gat rijden omdat de putdeksel eraf is. Je veroorzaakt alleen maar meer ellende met name deze keer bij de winkeliers die nog meer water binnen krijgen omdat daar gereden moet worden. Complimenten aan de vrijwillege brandweer en de winkeliers die hun panden weer droog hebben gemaakt. Tja en een Rabobank en Mallemolen zijn al vaker de klos geweest, misschien eens gaan nadenken hoe je dat zelf op… Lees meer »
Tommy

Allemaal leuk en aardig Henk maar die regenval gaat soms zo snel en hard dat je er door wordt overvallen.
Mensen die Groesbeek niet kennen en ineens in het dorp zo`n plas water zien liggen kunnen moeilijk vol in de ankers gaan (artikeltje 6) en vervolgens doodleuk uitstappen. Je moet op dat moment maar net ff snel een plek weten te vinden om de auto te parkeren.
Groesbekers weten ondertussen wel dat het water vanaf politiebureau en molen van 2 kanten het dorp in komt, onbekenden anticiperen hier niet op.

henk p

De brandweer heeft altijd veel last van toeschouwers, ik zal ze dan maar zo noemen. ( artikel 36 hinderen hulpverleners ) En ja als je de pech hebt en je zit midden in die bui dan is het overmacht, maar vaak zijn het kijkers die het van dichtbij willen zien. Ik snap ook nooit dat bijv. met een oud/nieuw er precies om 24;00 auto`s over de straat rijden, en dan klagen dat ze last van vuurwerk hebben.

Tessa

@ Henk Mbt oud/nieuw er zijn ook mensen die moeten werken tot half 12 dus dan moeten ze wel rijden!!!

Maak je niet zo druk..

wpDiscuz