Informatiebijeenkomst wijzigingen WMO

Per 1 juli 2012 veranderen de gemeentelijke regels van de individuele voorzieningen Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarom is er op 18 juni een informatiebijeenkomst in De Mallemolen.

Heeft u zelf een voorziening, zoals huishoudelijke hulp, een scootmobiel of een vervoersvoorziening? Vraagt u zich af wat de wijzigingen voor u gaan betekenen? Denkt u dat u een voorziening nodig heeft of bent u gewoon geïnteresseerd? Dan ben u van harte welkom!

Aanmelden

Als u bij de bijeenkomst aanwezig wilt zijn kunt u zich aanmelden. Bij voorkeur via email; het emailadres is: [email protected] ; telefonisch aanmelden kan ook bij Herman Heuver, tel: 024-8483066 of Anny Eijmers, tel: 024-3974606.

Inhoud bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst vertellen we wat de gevolgen van de maatregelen zijn. Voor de mensen die een voorziening hebben maar ook voor nieuwe aanvragers. Ook geven we uitleg over de wijze waarop een aanvraag wordt behandeld. En natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Achtergrondinformatie

Inwoners kunnen aanspraak maken op de WMO wanneer zij een beperking hebben die leidt tot problemen bij het dagelijks functioneren. In maart heeft de gemeenteraad van Groesbeek nieuwe regels vastgesteld over de inzet van individuele voorzieningen in de WMO. In de verordening, het besluit en de beleidsregels zijn de gemeentelijke regels omtrent de WMO vastgelegd. Deze regels worden toegepast wanneer u een beroep doet op de gemeente.

Zelf oplossen of gemeente

De gemeentelijke regelgeving op dit gebied heeft tot doel de kaders te stellen. De regels geven u duidelijkheid over wanneer u zelf, eventueel met hulp van uw omgeving, de problemen als gevolg van een beperking op kunt lossen, en wanneer de gemeente hier een bepaalde rol in heeft. De verordening en de beleidsregels kunt u terugvinden op de website van de gemeente.

Informatiebijeenkomst wijzigingen Wmo per 1 juli a.s.

Datum: 18 juni 2012
Tijdstip: van 19:30 tot 21:30 ; zaal open 19:00
Plaats: De Mallemolen

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Informatiebijeenkomst wijzigingen WMO

Reageren is niet toegestaan.