Bezuiniging bibliotheek Groesbeek van de baan

De gemeenteraad heeft donderdag een motie van het CDA aangenomen waarin de door het college voorgenomen bezuiniging van € 100.000,- op de Groesbeekse bibliotheek ongedaan wordt gemaakt.

De bezuiniging op de openbare bibliotheek maakte deel uit van een bezuinigingsprogramma waar het college voorlopig van afziet. Het maakte echter een uitzondering op de bibliotheek en wilde vasthouden aan een reeds ingeboekte bezuiniging van € 100.000,-.

Voor het CDA was dat aanleiding een motie in te dienen waarin deze nadelige uitzonderingspositie van de bibliotheek ongedaan wordt gemaakt. Het CDA beschouwt de openbare bibliotheek als een essentiële voorziening voor het dorp en vond dat de bibliotheek door de opstelling van het college onevenredig werd benadeeld. Er is vorig jaar zelfs een handtekeningenactie gestart tegen de bezuinigingen.

De motie werd tijdens de behandeling van de voorjaars- en perspectiefnota uiteindelijk aangenomen met steun van de GVP (3), GroenLinks (1), Sociaal Groesbeek (1) en – uiteraard – het CDA (4). VOLG en de PvdA stemden tegen de motie. De VVD was niet vertegenwoordigd tijdens de raadsvergadering.

De partijen houden wel vast aan een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de bibliotheek, maar willen aan dat onderzoek geen taakstellende bezuiniging koppelen.

CDA Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk p

Gelukkig maar, heeft de handtekeningen actie misschien toch succes gehad. Hopelijk levert dit meer bezoekers op voor de bieb, anders is het over een jaar weer het zelfde gezeik.
En gaan de centen naar de wijnboeren of voetbalclubs

wpDiscuz