Delegatie bezocht wijngebied in Kroatië

Groesbeek is sinds kort lid geworden van Vinest, een Europees netwerk van kleine wijnregio’s.

De komende twee jaar zullen er, met subsidie van de Europese Unie, zeven bijeenkomsten plaatsvinden in het kader van het Vincult-project. Ieder lid is eenmaal gastlid, waarbij Groesbeek in maart al het spits af beet voor de kennismakingsbijeenkomst.

Deelname aan wijnfeesten
Op 30 mei jl. vertrok een delegatie van vier personen vanuit Groesbeek naar het wijngebied rond Ilok in Kroatië. Daar namen zij drie dagen deel aan de vergaderingen en informatiebijeenkomsten van het Vincult project.

De Vincult-partners zijn erg enthousiast over het wijndorp Groesbeek en de Groesbeekse ideeën voor samenwerking. De eerstvolgende wijnfeesten zullen wijnboeren uit de verschillende Europese wijnregio’s deel gaan nemen aan de wijnmarkt en één van de partners zal hoogstwaarschijnlijk het thema van volgend jaar verzorgen. Mocht het allemaal meezitten dan zal zelfs dit jaar al een Vincult-thema worden gekozen tijdens de wijnfeesten en zullen wijngaardeniers, hoteleigenaren en een kok met zijn keukenploeg afreizen naar Groesbeek.

De eerstvolgende bijeenkomst van het Vinest-netwerk in het kader van het Vincultproject zal medio september plaatsvinden in Oostenrijk. Er wordt dan besproken hoe men touroperators en internationale media kan interesseren voor de Vincult-wijnregio’s en andere vormen van co-marketing.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mientje

Ze zeggen wat van drugs gebruik.
Alcoholmaakt is net zo erg.
en dat word ook nog gestimuleerd door
de amtenaren in groesbeek.
bha

henk p

Ben het deels met je eens. Alcohol is ook een drug zoals roken ook is. Maar softdrugs zoals wiet en harddrugs is wel illegaal en brengt meer ellende met zich mee en niet alleen voor de gebruiker maar ook voor de omgeving. Ze hebben dagelijks hun portie nodig en schuwen daarbij diefstal niet en dat zal bij een andere drug niet zo snel gebeuren.
Maar dat er voor wijn subsidie te krijgen is klopt ook niet en dat Groesbeek dit bijwijze van stimuliert en de wijnboeren daar geld voor krijgen klopt niet.

wpDiscuz