Cardo Theater krijgt € 2500,-

Het Cardo Theater in Groesbeek heeft onlangs € 2.500,- gekregen als bijdrage uit het Wensink Charity Fund (WCF). Het fonds is in december 2011 opgericht door de directie van Mercedes-Benz dealer Wensink. WCF sponsort projecten in het eigen werkgebied.


Stichting Cardo Theater ontving € 2.500,- uit het Wensink Charity Fund. V.l.n.r. Marketingdirecteur Tako de Jong, Jolanda Aalders van Stichting Cardo Theater en aftersales directeur Evert Stigter van Wensink Apeldoorn.

Een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kan een belemmering zijn voor een avondje uit. Bij de organisatie Pluryn hebben ze daar een oplossing voor: een eigen theater. Het Cardo Theater ontving daarom de bijdrage. Jolanda Aalders van Stichting Cardo ontving de cheque op de Wensink vestiging in Apeldoorn uit handen van marketingdirecteur Tako de Jong.

Het Cardo Theater staat op de locatie Werkenrode in Groesbeek. “Hier geven we circa veertien keer per jaar een voorstelling”, zegt Jolanda Aalders. De € 2.500,- die het theater ontving, wordt besteed aan het boeken van artiesten. “We proberen grote namen te boeken, zoals Jochem Myer, Ilse de Lange of Frans Bauer. Meestal krijgen we korting op de normale boekingstarieven, maar het blijven natuurlijk wel grote kosten.” De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. “Onze cliënten kunnen met korting naar de voorstelling, mensen van buiten kunnen een kaartje kopen”.

Dankzij het eigen theater, kunnen cliënten van Pluryn eenvoudig een avond uit. Iets wat door hun beperking bij een reguliere schouwburg niet altijd mogelijk is. Aalders: “We hebben veel plekken voor mensen in een rolstoel of in een bed. Dat is uniek.” Naast het theater heeft de stichting ook een eigen artiestenbureau dat bemiddelt voor optredens van getalenteerde mensen met een handicap. “We hebben bijvoorbeeld een aantal heel goede muzikanten en een cabaretier. Bedrijven kunnen via ons deze mensen boeken voor een optreden.”

In 2012 kunnen vanwege het 25-jarig jubileum van Wensink vijftig goede doelen rekenen op een bijdrage.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Cardo Theater krijgt € 2500,-

Reageren is niet toegestaan.