Groesbeeks wereldrecord met WC-rollen

Woensdag 20 juni is het wereldrecord WC-rollen leggen verbeterd. Het record van 117.000 WC-rollen komt op naam van de Groesbeekse basischool Adelbrecht Windekind.


De kilometers WC rollen langs de Draisine in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De school heeft meer dan 100.000 WC-rollen aangeregen in een bijna 10 kilometer lange slinger, die eindigde in het gemeentehuis van het dorp. Omstreeks 13:00 uur was het oude record verbroken. Anderhalf uur later kwam de officiële bevestiging van de notaris.

De basischool bestond in april 100 jaar. Dit werd gevierd met een feestweek en de school kondigde eind december 2011 al aan een recordpoging te willen ondernemen. Adelbrecht Windekind was enkele maanden op zoek naar de WC-rollen. Inwoners uit Groesbeek en omstreken konden deze rollen inleveren bij supermarkten in het dorp en bij de school zelf.

Het vorige record stond op 92.080, gevestigd in juni 2010 door zorgcentrum ‘s Heeren Loo in Bedum (Groningen). Het is niet de eerste keer dat Groesbeek in het boek komt. In 2002 behaalde de organisatie van KVW een plek in het Guiness Book of Records door het grootste vingerverf schilderij ter wereld te maken. Ook de vogeltjesdans in 2007 ging de boeken in. Beide records zijn ondertussen verbroken. In 1992 probeerde men in Groesbeek ook in het boek te komen, maar het record van de langste rolstoelfile werd niet verbroken.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Helen

Zet m op succes.

goed idee

succes zet m op

miep

Sta al de hele dag op de uitkijk of ik de slinger voorbij zie komen…maar zie nog niks…:)

Paul

We staan weer op de kaart. Gefeliciteerd, erg knappe prestatie dit.

Kei mooi 🙂

schijtgemeente

hendrikje

Van harte gefeliciteerd met deze prestatie .
Hoop alleen dat ze nu de rest rommel morgen ook even op ruimen
want er licht nog genoeg .

wpDiscuz