Splitsing Cranenburgsestraat-Molenweg onveilig

De aangepaste splitsing Cranenburgsestraat/Molenweg, en dan met name de nieuwe voorrangssituatie, is onveilig. Dit gaf Sociaal Groesbeek donderdag aan in de rondvraag van de raadsvergadering. De rest van de raad gaf toe het eens te zijn met de Groesbeekse partij.


De huidige situatie splitsing Cranenburgsestraat/Molenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De aanpassing van het kruispunt was hard nodig. Op dit moment zijn de werkzaamheden nog in volle gang. In de nieuwe situatie in de bocht komende vanuit Nijmegen en rechts afslaand richting Groesbeek-centrum moet men, vanwege haaientanden, voorrang verlenen aan de automobilist/fietser vanuit de lange bocht komende van onderuit de Cranenburgsestraat.


De gewraakte haaientanden. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Dit is voor Nederlandse verkeersbegrippen hoogst ongebruikelijk. “Wij begrijpen dat dit bedoeld is om de doorstroom komende vanaf de ontsluitingsweg links te bevorderen. Wij zijn echter van mening dat dit geen gewenste situatie en onveilig is, ons bereiken signalen van buurtbewoners dat er flink in de remmen gegaan wordt in de betreffende bocht en willen dan ook snel bebording aldaar”, aldus Peters.

Een bordje “verkeerssituatie gewijzigd” is volgens de partij absoluut onvoldoende, de juiste bebording of als alternatief “Links heeft voorrang” komt er wat hen betreft al morgen en dat was dan ook de vraag.

Het college heeft aangegeven dat de bebording er zo snel mogelijk komt.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
hmmm

Wéér geld over de balk m.b.t. ‘het verkeer’ in Groesbeek. Giesbers, u als eindverantwoordelijke, moet u niet eens opstappen na de zóveelste fout!?

Sander

Dit slaat inderdaad weer helemaal nergens op!! Pannekoeken

zotte

Die van het gemeentehuis moeten daar eerst zelf een aanrijding krijgen,dan veranderd het wel zoals het moet.mot nie gekker worre.

blaag

ik ga joop van der ende bellen.
misschien ziet hij wel iets in een groesbeekse soap
fc de gemeentekneuzen vervolg soap never ending.
groesbeek groesbeek groesbeek wat is de volgende mispeer?

miep

Als het maar geld kost..dan zijn ze hier tevree.Dingen die zinnig zijn worden niet geaccepteerd..die kunnen niet zo goed fout gaan.Nadenken is een vak appart!

Harrie

En weer een hele domme actie van de gemeente, lees desbetreffende ambtenaar.
Hier maakt men weer een regel die niemand kent en ook e zijn in Groesbeek graag heel anders als de rest.
Maar ja, doe je gewoon dan val je niet op.
Misschien dat de betreffende ( fiets)- wethouder eens goed hier komt kijken en het dan met zijn fietsje wil uitproberen.
Hij heeft vroeger op school toch ook wel verkeersles gehad maar denk ik niet goed op gelet.

harry

Dramatische gemeente. Dramatische beslissingen. Ons geld over de balk gooien! Steeds en steeds weer

laurens

Hoe kun je zo’n situatie toe laten.
Je rijd op een voorrangsweg en je slaat rechtaf
en je moet dan voorrang verlenen aan andere
Dit staat haaks op de regels van een voorrangsweg.

Ben benieuwd wat de ANWB of veiligverkeer nederland hier van vindt.

En moge de eerst die hier een aanrijding maakt inderdaat
de ambtenaar zijn die dit verzonnen heeft.
Dadelijk ligt ervan de winter sneeuw en niemand ziet de haaietanden.

Te gek voor woorden dit.

Laurens

1007

Ik heb het toch al gelijk gezegd dat de situatie niet klopt..die haaientanden behoren voor de zebra te staan en niet op de uitvoegstrook! Maar als ik zeg dat er een mafkees zit op verkeerszaken hier in Groesbeek krijg je commentaar. Het kost de gemeenschap klouwen vol geld…word het niet een tijd om die gasten eruit te gooien..als ik zoveel fouten in mn werk maakte was ik er uit gedonderd!

PIET

Zo een situatie zie je in Duitsland wel vaker,alleen is er dan een duidelijke scheiding (eilandje en geen verdrijvingsvlak)tussen de rechtdoor en de rechtsafstrook.Er is daar dan wel meer ruimte om op te stellen voor nodig.
Ik denk dat ruimte gebrek aan deze onveilige situatie alhier
debet is,en door zo’n eilandje krijgt de bus ook weer moeilijkheden.
De borden hadden bij de planning al besteld moeten zijn.

Paul

Gaat weer goed. Maarja, reageren heeft geen zin las ik in het vorige bericht. Ze nemen het niet serieus. Goed beleid man, je eigen inwoners niet serieus nemen en lekker doen wat je zelf wilt. Makkelijk he? Shoppen met andermans geld.

Willie
Het wordt ondertussen toch wel eens tijd dat de verantwoordelijke wethouder en alles wat er bij hoort op stapt. De laatste jaren is er diverse malen de Nieuwe Drulseweg aangepast, Cranenburgsestraat al een keer of vijf, de verkeerslichtensoap met als lachertje de doorrijtijdenborden net buiten het centrum. Het afsluiten van de Spoorlaan en weer open stellen, het éénrichtsverkeer in de Houtlaan en weer herstellen. Mijn inschatting is dat dit alles 1,5 miljoen gekost heeft. Onnodig belastinggeld over de balk. In iedere andere gemeente, of stad, stappen de verantwoordelijke mensen zelf op of wordt men vriendelijk verzocht om op te stappen.… Lees meer »
Hans Peters

In ieder geval staan er vanaf vanmiddag voorrangsborden, toch is dit nog onvoldoende.

1007

Hans…waneer word er nu eens echt wat gedaan aan dit geldverspillende wanbeleid van giesbers en kornuiten..hoe kan het zijn dat iemand zoveel fouten mag maken en gewoon door mag gaan… Die hele Gemeentenraad met z’n wethouder zijn totaal ongeloofwaardig en maar lullen en vergaderen en geld over de balk smijten,ik zeg wegwezen met die gasten!

HansPeters
@1007 Laat ik voor op stellen dat ik niemand veroordeel. Hoge bomen vangen veel wind en in Groesbeek is het wel erg makkelijk oppositie voeren. Dit zijn fouten die kunnen eigenlijk niet, net als de matrix borden, ik was al voor de aanschaf van de verkeerslichten tegen aanschaf. Het enige dat ik doe is de binding hebben met de kiezer, die kiezer hoeft ook niet tegen mij op te kijken, als de kiezer niet op mij stemt heb ik geen stem in de raad. Over het hele Millingen verhaal heb ik ook wel mijn idee, maar dat dit klauwen vol… Lees meer »
handy

Ach zoals altijd kost het weer geld om alles te herstellen. En de OZB betaler mag weer bloeden.

Ik meende dat het dorp verkeersluw gemaakt moest worden..op deze manier krijg je dus voorrang om het dorp in te draaien vanaf 7heuvelen… raar.

Wordt tijd voor een deskundige ambtenaar, of wederom een duur ingenieursbureau in huren.

Psst de oplossing weet ik…

Groesbeker
Aan alle mede GroesbekerS, we praten met zijn alle over deze problemen. Niemand wordt hier blij van, van het geld waar wij voor moeten werken, geven wij jaarlijks een groot gedeelte van aan de gemeente. De gemeente gaat vervolgens de een na de andere blunder. Ik denk dat wij met zijn alle eens bij het gemeentehuis moeten gaan kijken, bijv. Bij raads vergadering of dergelijk overleg watonze vrienden op dat huisje houden. Wij zullen toch vragen moeten gaan stellen, en toch voorleggen dat bepaalde personen met de fiets na huis kunnen, en dan ook echt thuis kunnen blijven. Zoals bepaalde… Lees meer »
Gijs

Hansie: jouw voorzieningshart wordt ook zo’n fiasco

henk p

Beste Gijs, blijf jij dan met je stem maar bij degene die het nu verprutsen. Ze(mis)gebruiken ook jouw euro`s.
Zoals Rob Verheijen en Hans Peters moesten er meer zijn.
Als ze nu zelf met een goed progamma komen voor de hopelijk vervroegde gemeenteraad verkiezingen dan zou ik als ik jouw was toch even nadenken waar je stem naar toegaat. Denk even na ( misschien moeilijk voor je) ipv iemand af te kraken.

Gijs

Henkie p, schijnbaar ben je zelf niet op de hoogte over de feiten en de gevolgen. Het voorzieningshart is/wordt een doorn in het oog van de groesbekers. Er staan legio panden leeg (DAC en gm school), maar koste wat kost een nieuw gebouw plaatsen.

wpDiscuz