Ooievaars kijken op open dag Ketelbroek

Morgen, zondag 24 juni, is het de hele middag open dag op Ketelbroek, het voor natuur en landschap bestemde perceel vlakbij De Horst.

Afgelopen jaar is met vereende krachten gewerkt aan de inrichting van het perceel. Ketelbroek ligt tussen De Horst en natuurgebied De Bruuk. Bedoeling van dit particuliere project is bij te dragen aan het mooie landschap in deze omgeving. Hierbij wordt natuurbeheer gecombineerd met biologische teelt van fruit en noten. Waterschap Rivierenland heeft een poel gegraven en een ruime bedding voor de Middenbeek gerealiseerd.

De kinderen van groep 6 van basisschool Op de Horst hebben een haag geplant, rondom hun toekomstige schooltuin. Begin maart is een ooievaarsnest geplaatst. Verrassend genoeg werd het binnen één maand in gebruik genomen. Sinds kort is een klein kuiken te zien!

De open weg op Ketelbroek aan de Plakseweg is zondag 24 juni tussen 12:00 en 18:00 uur. Er is een theeterras en er vinden korte rondleidingen plaats over onderwerpen als natuurbeheer en biologische landbouw. De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek zet een telescoop neer, zodat de ooievaars goed bekeken kunnen worden.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ooievaars kijken op open dag Ketelbroek

Reageren is niet toegestaan.