Strategische Visie 2025 Groesbeek vastgesteld

De raad heeft donderdagavond de Strategische Visie 2025 voor Groesbeek vastgesteld.

In de Strategische Visie wordt een duidelijke richting gegeven aan het gemeentelijk beleid op een aantal terreinen. Zeg maar de koers die de gemeente vaart richting 2025. Bijvoorbeeld op het terrein van verkeer. Uitgangspunt voor verkeer is dat er geen nieuwe wegen bijkomen in Groesbeek. Geen randwegen en geen extra wegen, bijvoorbeeld door het bos naar de A73. Het enige wat er bij kan komen is een fietspad langs de Rijlaan. De verkeersproblemen moeten dus op een andere manier opgelost worden. Spreiding van het verkeer over de wegen is daarbij het toverwoord.

De visie is het resultaat geweest van een intensief overleg met bewoners, ondernemers, organisaties en de raad. Toch was de raad niet unaniem enthousiast, maar de visie werd wel ongewijzigd vastgesteld door een meerderheid. Enkele partijen vonden het, gezien de mogelijke fusie van MUG-gemeenten over enkele jaren, niet logisch om nu een Strategische Visie voor alleen Groesbeek vast te stellen.

In september praat de raad verder over het vervolg op deze visie, zeg meer een verdere uitwerking.

Strategische Visie 2025 Groesbeek

Gemeente Groesbeek, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk p

visie tot 2025? Laat ze eerst maar eens de visie van 1995 realiseren, want zo oud is het centrumplan toch al wel. En nog is er niets veranderd. Okay op een paar kleine geld verspilde aanpassingen na.

wpDiscuz