Streekgala 2012 ondanks slecht weer succes- en sfeervol

Hoewel de weersomstandigheden van zondag anders doen vermoeden, is het Streekgala 2012 niet volledig in het water gevallen. Enkele ondernemers in Groesbeek waren dan ook tevreden over het verloop van de dag.

Vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur regende het in de regio Groesbeek bijna aan één stuk door. Pas in het tweede gedeelte van de middag werd het droger. Dit weerhield mensen er niet van toch een kijkje te nemen in het dagelijks leven op het platteland. Groesbeek kende een 15 kilometer lange fietsroute, die de belangstellenden langs vier bedrijven bracht. Helaas was het voor veel fietsers geen weer voor deze rit, dus kwam het overgrote deel van de bezoekers met de auto.

Recreatieboerderij Nederrijkswald sprak van een goede sfeer. Zij organiseerde een rondleiding en diverse activiteiten. “Mensen waren zeer geïnteresseerd en hebben ondanks de regen aan buiten activiteiten als disc-golf en boogschieten deelgenomen”, aldus het bedrijf. Door het regenachtige weer kregen soep, broodjes en koffie daar de voorkeur.

Ook Melkveebedrijf Janssen was tevreden en sprak van een succesvolle zondagmiddag. Het aantal bezoekers lag bij het bedrijf aan de Waldgraaf, dat eind december een (onlangs overleden) koe huldigde, boven de 300. Daarmee was er dus de gehele dag een komen en gaan van mensen.

Ook op andere plaatsen in de regio hadden bezoekers het naar hun zin. Het was echter minder druk dan in andere jaren. Het Streekgala is in 2003 ontstaan door een initiatief van Terra Vita. Het doel was en is nog steeds om bezoekers kennis te kunnen laten maken met het landschap, de bewoners, de mensen die er werken en streekeigen producten. Het verbinden van boer en burger en stad en platteland is een missie van het Streekgala.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Streekgala 2012 ondanks slecht weer succes- en sfeervol

Reageren is niet toegestaan.