Voorrangssituatie Kloosterstraat gewijzigd

De voorrangsborden op de Gooiseweg – Kloosterstraat zijn sinds begin deze week gewijzigd. De borden om het verkeer te remmen stonden eerst allen in dezelfde richting. Nu hebben automobilisten om en om voorrang.

In de raadsvergadering van 5 april gaf Rob Bekers (GVP) al aan dat de oude situatie gewijzigd moest worden. Hij vond dat het beter was dat de borden er voor zorgen dat het verkeer om en om voorrang moet verlenen en voorrang krijgt. Dit zou per definitie snelheidsremmend werken. Dit kon echter niet. “Bij een uitruk wil de brandweer altijd de borden op de Gooiseweg mee hebben om te voorkomen, zeker bij een nachtelijke uitruk, dat men daar met sirene moet rijden”, wist wethouder Theo Giesbers tijdens de raadsvergadering in april.

De oude situatie zorgde ervoor dat de automobilisten die vanaf “de goede kant” kwamen gewoon door konden blijven rijden. Volgens enkele raadsleden zagen desbetreffende weggebruikers het dan ook als een racebaan. Dit lijkt echter niet geheel juist, daar zij verkeer die uit de zijstraten komen gewoon voorrang moeten verlenen. Stevig doorrijden zit er dus niet in.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 17 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tommy

Nu nog iets doen aan de situatie bij grensovergang Wyler. Daar is het ook altijd zo`n zooitje ongeregeld. Iedereen doet maar wat daar. Pakt wel altijd goed uit trouwens :D.

handy

Volgens mij kennen we de verkeersregels weer niet.
Citaat RVV1990
Bord F6. Bestuurders uit tegengestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan

Bij nadering van een versmalling met aan deze zijde dit bord mag jij doorrijden, behalve als er van de andere kant voetgangers naderen. Dan moet jij de voetgangers voor laten gaan.

Bovenstaande alleen bij gelijktijdig aankomen bij de versmalling!!!!

Maar beter is handhaven van de 30km zone ook voor de lijndienst die hier rijdt. Verders is het verstandig om al het verkeer >7 ton te weren vanaf het Muldershof.

Dan kunnen de aanwonende ook veilig hun erf verlaten.

grt.

handy

Weer iemand die denkt op deze manier het verkeer te remmen. Er is maar een oplossing handhaven op de 30km zone en vrachtverkeer vanaf Muldershof niet meer de Gooiseweg op laten gaan.

RVV1990:
Bord F6 =
Bestuurders uit tegengestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan.

Dit alleen bij gelijktijdig aankomen op de versmalling.

grt.

HansPeters
Tommy daar zijn ideeen over maar daar moet Kranenburg en de kreiss Kleve ook aan mee doen.Kwestie van terechte verdeling van de kosten dus. Overigens heb ik al geruime tijd voorgesteld het bordje bovenaan de Gooiseweg om te hangen, om verkeer makkelijker voor een route om het centrum te laten kiezen. Weliswaar is de Gooiseweg geen ontsluitingsweg maar indien er geen rij staat voor de wegversmalling kies ook ik de route centrum. Het daadwerkelijke idee om de bordjes om en om te hangen kwam van collega raadslid Mechteld ten Doeschate. Rob ook een collega kwam veel later met dit plan… Lees meer »
Paul

Als dat zo is Hans dan is dat inderdaad vreemd. Ik hoorde zaterdag op de lokale zender dat de andere Rob (Verheijen dus) zei dat ie er ook al eens iets van gezegd heeft. Toen ging het ook al niet door. Dus als VVD en CDA er iets over zeggen, dan doen ze er niets mee. En nu het uit eigen kringen komt ineens wel. Goede politiek weer.

tistochvandegekke

Wat een bullshit “nachtelijke uitrit met sirene” ze hebben toch ook zwaailichten
Gewoon die borden om en om hangen.
Heb me er al vanaf het begin aan geërgerd , wat een onzin.

HansPeters
Misschien nog wat tips voor de coalitie. Ik heb ook voorgesteld om op het punt Cranenburgsestraat/Molenweg en op de rotonde bij de Zuidmolen de bewegwijzering te vervangen met Doorgaand verkeer richting ontsluitingsweg en op de andere kant Centrum te plaatsen dit zou voor de onbekende automobilist in ieder geval twijfel geven, zodat deze in ieder geval eerder doorgaand verkeer kiest. Een oversteekplaats bij de Adelbrecht heb ik ook voorgesteld en het in eenrichting ophalen aldaar. Ook heb ik voorgesteld het bord noem het maar het soepbord in de knapheidweg tussen het Hemeltje en de Kruksebaan weg te halen. Dit om… Lees meer »
De Kuier

Nu de HAAIEtanden ,uitvoegstook,Molenweg ff wegpoetsen.
Of moeten we wachten tot na de verkiezingen?
Hier gaan nog wel enkele ongelukken plaatsvinden met de nodige blikschade.Dus snel veranderen,nu het nog kan.
IK ZEG BOEN!

HansPeters

In dat schrijven heb ik ze niet vernoemd uit respect voor Mechteld maar zeker weten wel in de thema avond voorafgaand aan de noem het reconstructie van de ontsluitingsweg die overigens wel besloten was. Mechteld heeft deze een themaavond eerder vernoemd die was openbaar daar zat publiek, dat zich als inspreker niet gehoord voelde, @de Kuier het toeval wil dat ik tegen een paaltje opgereden ben rechts door m’n eigen onoplettendheid, zo’n splitsing geeft wel een kans dat soort deukjes op te lossen. Ik mag dat zo niet zeggen maar ik ben het met je eens.

Gijs

Hans, toen had je respect voor mechteld.

H. Gerrits

Misschien op deze wegen bordjes plaatsen: Verkeerssituatie gewijzigd!

Vanochtend al iemand die rechtdoor de Kloosterstraat af kwam scheuren en dacht gewoon nog voorrang te hebben…….

HansPeters

ik heb respect voor iedereen

ijsbeer

Sociaal Groesbeek haalt de VVD nog rechts in, wat betreft bevordering van het autoverkeer!

Ik zeg, autogebruik is net als eten. Je moet het met mate doen. Ongelimiteerd toegeven aan je impulsen leidt slechts tot problemen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de maatschappij.

Theo.

‘Autogebruik is net als eten’
Het moet niet gekker worden hier!
maak de zin af en win een plekje in de gemeenteraad:

Autogebruik is net als eten, ………..

HansPeters
@ijsbeer ik ga de VVD zeker niet rechts inhalen, ik blijf aan de linkerkant. Ik geef wel aan ere wie ere toekomt en dat is in dit geval niet rondvraagsteller Rob Bekers maar wel Mechteld ten Doeschate en of zij nou rechts is of links maakt mij in deze situatie niks uit. In een eerder bericht hier heb ik proberen aan te geven hoe je toch een ontsluitingsweg kan hebben, mijns inziens op een veiligere manier dan nu. Ik ben geen verkeersdeskundige maar dat daar rechts af hoek Molenweg/Cranenburgsestraat ongelukken gaan gebeuren is op de klompen aan te voelen. Dat… Lees meer »
Henk p
Het stelletje blagen is weer bezig, dan dit veranderen of weer eens aanpassen.Kost allemaal geld. En wie wat voor heeft gesteld maakt mij geen flikker uit.Los de boel nu eens gewoon op,luister naar het volk, hou rekening met al het verkeer ook op fietsers zoals Giesbers. De brandweer heeft toeters en bellen erop zitten en als ze die niet gebruiken dan moeten ze zich gewoon aan de normale verkeersregels houden.Alles is een zooitje in Groesbeek, of het nu om verkeer gaat, ook centrumplan, belastingen, straks komt de winter weer krijgen we weer het strooi probleem. Een grote bende ten koste… Lees meer »
Paul

Volgende keer mag de gemeente dit trouwens wel even aangeven. Beetje bordjes omwisselen zonder melding vooraf zorgt alleen maar voor problemen, zoals al een enkele keer vandaag. Mensen vanaf de Gooiseweg denken automatisch dat ze nog steeds bij iedere versmalling voorrang hebben.

wpDiscuz